Norris over respect en vriendschap Max Verstappen…

© Red Bull Content Pool

Ja de Lando Norris, het brutaalste ventje van de Formule 1, die eerder in de Oostenrijkse Grand Prix samenkwam met Max, spreekt nu over hoe hij zijn respect voor Max zou verliezen als Max geen sorry zou zeggen, maar dat hij dat überhaupt aanhaalt in de pers is gewoon hartstikke dom. Net als al dat andere gepraat rondom de Grand Prix, hier zou zijn auto slomer zijn, en daar zou Red Bull oppermachtig zijn… en dan met zo’n glimlach op z’n gezicht wetende dat hij eigenlijk gewoon onzin praat. Het is absoluut niet professioneel en zegt veel over hem; zo komt hij onervaren en dom uit de hoek. Het is dan ook typisch gedrag dat niet thuishoort bij de grootsten van de sport, een lijstje waar Norris zich toch wel graag bij zou willen voegen.

Vanaf Miami heeft McLaren een voorsprong op Red Bull en de enige reden dat Norris die race won was vanwege heel veel geluk met de safetycar, anders was het Max geweest die ook daar bovenaan stond, net als in alle andere Grand Prix die volgden.

Het is dus bij het trieste af dat hij überhaupt over respect begint, want Max is hem ondanks zijn mindere auto gewoon telkens weer te snel en te slim af en dat bleek in deze Grand Prix ook. Norris kon er simpelweg niet langs komen. Max liet hem alle hoeken van de baan en alle trucjes uit zijn boekje zien. Je weet dat Max alles uit de kast haalt wanneer het Engelse Sky Sports het oneerlijk begint te vinden. “Norris lost confidence in who he’s racing” is een term die je niet snel in de F1 hoort, volgens mij is het namelijk helemaal niet vanzelfsprekend dat een coureur degene die achter hem zit zelfvertrouwen hoort te geven om hem in te halen. Het is dan ook gewoon weer een poging om Max in een kwaad daglicht te zetten.

Terwijl Max simpelweg keer op keer laat zien hoe ver hij boven de rest uitsteekt qua mentaliteit, durf en racecraft, probeert iedereen hem hiervoor te bekritiseren en af te breken. Het is ook wel begrijpelijk van Sky Sports, die Nederlander wint alles, en nu er eindelijk weer na “zoveel” jaar een Britse coureur is die de snelste auto heeft, zit hij er alsnog voor om alle glorie weg te kapen. Dan is het ook wel voorstelbaar dat je emotioneel wordt, en nogal pissig. En als ze zich bij Sky al zo voelen, moet je nagaan hoe het voor het hele McLaren team voelt, dat is dan ook allemaal prima.

Waar die emoties trouwens niet thuishoren, is bij de stewards, die overduidelijk wel zo handelden. Want die straf van Max was alles behalve proportioneel. De actie die uiteindelijk leidde tot het contact en de puncture voor beiden was wellicht de minst radicale van allemaal. Iemand een curb op duwen, al helemaal in die bocht is niks nieuws, het is vaak gebeurd en contact kan makkelijk voorkomen worden, het is niet alsof er daar een muur staat of er vlak naast de baan gravel ligt, waar bijvoorbeeld Perez mee weg kwam, maar daar gaat het nu niet over.

Het is gewoon echt heel dom van Norris om dit zo in de pers te laten escaleren, dat Sky er groot nieuws van wil maken snap ik wel, en Max bekritiseren is nu eenmaal wat ze graag doen.

Maar dat je dan als coureur zijnde, ingaat op de vragen van de pers en het dan over vriendschap en respect gaat hebben is echt gewoon triest, en hartstikke dom. Hij komt hiermee echt niet goed uit de hoek hoor, hij was echt niet goed aan het racen, keer op keer kreeg hij het niet voor elkaar, hij verremde zich meerdere malen en had mede daardoor zelfs een penalty aanstaande voor het te vaak overschrijden van track limits.

En het uiteindelijk desastreuze contact had hij dan ook makkelijk kunnen voorkomen door zich meer naar links de curb op te bewegen. Dus Norris is voor mij degene die zo alleen maar respect verliest, en ik vind het extra top van Max dat hij het niet persoonlijk maakt, gewoon volwassen reageert en gewoon zegt het jammer te vinden dat het gevecht zo is geëindigd.

Hier spreken Norris en Verstappen over het incident:

Deel dit artikel

4.7 3 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
JohannF1
Schrijver
16 dagen geleden

Hoi Nick. Van mij een dikke 10 voor deze column. Eindelijk eens iemand die het benoemt, zoals het is. Het is inderdaad belachelijk dat Max hier de zwarte Piet krijgt toegespeeld. Norris heeft het notabene zelf uitgelokt. Keer op keer bracht hij met een divebomb Max en ook zichzelf in gevaar. Laat hem inderdaad over de kerb heen lopen, duwt hem van de baan af, en noteerde ook meerdere track limits waardoor Max hem niet uit de DRS kon krijgen. Op een gegeven moment moet Max natuurlijk ook feller worden, want kan zich niet zomaar het kaas van het brood laten eten, wanneer iemand telkens met gevaar voor eigen leven zo in komt.

Wat je zegt over de stewards klopt. Windsor (de enige nog realistische Brit in deze), gaf zelfs aan dat conform het regelboekje, Max nooit gestraft had mogen worden. Het was zijn bocht (Max lag voor, hij had de apex en de binnenkant). Allemaal voorwaarden van de fia om vrijuit te gaan, maar voor Max hater Herbert gaat dat niet op. Überhaupt belachelijk dat een voorgenomen persoon van dat kaliber steward mag zijn. Tweemaal steward dit jaar en tweemaal een hoop stennis. Daarnaast bleek uit beelden dat Max helemaal niet naar links beweegt en zijn stuur keurig netjes, recht houdt. Bovendien gaat ook daar Norris weer voor een gat wat er niet is. Juist door Max hiervoor wel te straffen, kan de Britse media en de fanboys hem als schuldige aanwijzen en hem lekker als boeman neerzetten. En Norris had dan wel 5 keer zo’n straf kunnen krijgen, voor al zijn acties waarmee die het uitlokt.

Wat Lando betreft. Die valt nu enorm door de mand. Vele riepen het al lange tijd. Ik ga niet graag mee in geschreeuw van een menigte, want soms kan het niet waar zijn en hield me dan ook afzijdig in het geschreeuw dat Norris het achter de ellebogen zou hebben. Ik moet het altijd eerst zelf zien, en vandaag heb ik het dus gezien. Ik kan niet voor Max de beslissingen maken, maar als ik Max was had ik er niet eens meer mee proberen te praten. Wat heb je aan zo’n vriend Max? Dit soort vrienden wil je niet en die ben je liever kwijt dan rijk. Dit zijn slangen die je gebruiken wanneer ze je nodig hebben omdat ze nog kwetsbaar zijn en niks voorstellen, maar je een mes in de rug steken, wanneer het er op aankomt. In Oostenrijk heeft Norris, definitief zijn ware aard laten zien.

Denise
Gebruiker
Denise
16 dagen geleden

Laat ik beginnen met vrienden zijn.

Ik ben van mening dat op het moment de helm opgezet wordt er geen vrienden zijn. Daarvoor ben je racer. De manier hoe lando het heeft over respect en vriendschap met de media is not done als vriend zijnde. Zeg gewoon dat je samen met Max achter de schermen het erover zult hebben en klaar.

Nu doe je openlijk afbreuk aan de vriendschap.

Wat betreft het ongeval dit was ooit te verwachten en hier liepen veel situaties allen samen. Pitstop die verkeerd gaat, lando die meerdere malen buiten de baan gaat en daar door voordeel heeft waardoor Max niet weg komt. Wederom trage beslissing van de stewards en de ongeduldigheid van lando en ik denk toch frustraties van Max.

Max is de laatste races meer geërgerd daar het niet lekker loopt en tot op heden rb niet een passende oplossing heeft. Max staat alleen in wedstrijd daar de eventuele backups al jaren er niet is van perez. Zo zullen er nog meer dingen spelen en dat alles amen met Max niet op de hoogte houden datnlando eventueel een straf krijgt ivm verlaten van de track heeft er voor gezorgd dat Max to het uiterste gaat.

Lando wil zich laten zien, hij vindt dat hij er klaar voor is maar een snelle auto allen is nog geen reden tot succes. Hij als coureur moet ook top zijn en dat is iets wat hij nog niet is. Moet rustiger worden en zijn al eens afwachten en slimmer racen ipv alleen dive bommen los te laten. Zeker de tweede keer tegen elkaar had hij kunnen voorkomen. Om vervolgens als een malle terug te rijden met de band die het bodywork kapot maakt is niet handig, sterker volgens lando is ook hier Max schuld aan.

Ik houd van racen en dat mag best hard gaan en het is jammer dat beide botsten maar het is maar zo. Dit hoort bij de sport, verwerk het en ga door. Kun je dit niet dan hoor je niet tot de top en ik ben benieuwd hoenlando daarmee omval gaan zeker dat hij gesteund wordt door zijn team (dat snap ik) maar ook zeker de pers. Wederom zijn er veel tegen Max en net zoals de situatie Jos en horner zal dit ook vergroot worden in de media te. Nadele van Max. Laatst nog een stuk over geschreven door Johan.

Als je op punten gaat bekijken is deze situatie beter voor Max dan dat hij hem gewonnen had daar hij nu meer uitloopt, maar helaas zal de negatieveren rond rb en Max wederom toenemen zeker komend weekend.

Lees meer

Welkom Terug!

Hier kun je inloggen.

Nog geen account?

Welkom op F1cover!

Maak hier je account aan.

Heb je al een account?

Naam

Email-adres

Username

Profielfoto