Intro Melody!

Hallo F1 fans!
Een tijdje terug ben ik gevraagd om een gastcolumn te schrijven voor F1cover.nl. Dat leek mij een leuke uitdaging. Ik ben nog niet zo heel lang F1 fan en vind dat soms wel jammer. Zo heb ik best al wat gemist, maar gelukkig kan ik met mijn abonnement ook mooie oude races terugkijken. Ik hoop om af en toe een stukje te schrijven over F1 met leuke weetjes of achtergronden.

Bijna een jaar geleden keek ik mijn eerste race. De GP van Zandvoort in 2021. Door alle aandacht in de media was ik erg benieuwd geworden. Er was zoveel ophef rondom de race, over het milieu en de coronamaatregelen. Daar werd ik nieuwsgierig door. Voor het eerst in meer dan 30 jaar was het circus weer in Nederland en dat wilde ik ook meekrijgen. Naïef als ik was dacht ik dat ik er niet veel aan zou vinden….

Maar dat pakte heel anders uit! Jaren geleden keken de broer en vader van een vriendin vaak Formule 1 en toen snapte ik er niets van. Telkens hetzelfde rondje kijken, hoe kon dat nu spannend zijn? En het was nog eens gevaarlijk ook! Bij de start zaten ze op het puntje van hun stoel te kijken naar raceauto’s met ronkende motoren die er als een zwerm wespen vandoor gingen. Ik snapte het niet maar ergens is er vast iets blijven hangen.

Want tijdens het kijken naar die ene race, vorig jaar, werd ik verliefd op de sport. Ik kon mijn ogen niet van het scherm afhouden en was volledig gebiologeerd. Het was super spannend. Veel van de technische termen gingen langs mij heen maar dat deed niets aan de spanning af. Max lag op kop maar Lewis zat hem op de hielen. Hij kwam steeds dichterbij en ik hield mij adem in. Nu snapte ik het! Het was jager en prooi. Eindelijk had ik door waarom de sport zoveel fans in de greep houdt.

Ook de rest van het seizoen bleef ik kijken. Eerst alleen de races, later ook de kwalificaties en stukjes van de vrije trainingen. De winterstop vulde ik met oude races en het begin van het 2021 seizoen want die had ik niet meegekregen. Al had ik inmiddels wel door wat er bedoeld werd wanneer er steeds naar Silverstone werd verwezen… De GP van Spanje van 2016 wilde ik natuurlijk ook niet missen!

Ik ben een Max fan én een F1 fan. Naast Max vaak zien winnen wil ik vooral ook mooie, spannende races met veel gevechten zien. Of nieuwe coureurs op pole position of op het podium, zoals Carlos die dit jaar zijn eerste winst pakte. Inmiddels weet ik dat 2021 een uitzonderlijk seizoen was en het lang niet altijd zo meeslepend is. Dit jaar is het gevecht om het kampioenschap al bijna voorbij, maar is de race om de tweede plaats nog volop aan de gang. Ook de strijd om bijv. de tweede of vierde in de constructeurs blijft nog wel even in de lucht hangen.

Genoeg om nog van te genieten dus!

Melody

 

 

4.7 3 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer

Welkom Terug!

Hier kun je inloggen.

Nog geen account?

Welkom op F1cover!

Maak hier je account aan.

Heb je al een account?

Naam

Email-adres

Username

Profielfoto