Horner gaat verliezen door Engelse media

© Red Bull Content Pool

Veel is tegenwoordig afhankelijk van social media en de publieke opinie die daar bepaald wordt. We worden allemaal gevoed door waar we naar zoeken en worden bevestigd in onze beelden die we krijgen door wat social media van ons profiel kennen. De strijd tussen Horner / Thaise aandeelhouders Red Bull en Dr Marko – Red Bull GmbH Oostenrijk wordt ook sinds het begin van dit seizoen via social media uitgevochten.

Daarbij valt het actueel op, met alles wat er per dag aan nieuws verschijnt, dat vooral Horner in de rol van zondebok wordt geschoven, terwijl Dr. Marko buiten schot blijft. En dat is onder andere het gevolg van hoe de berichtgeving over beiden ontstaat. Het beeld van Dr. Marko wordt door vooral Duits-talige media gebracht, want daar praat hij mee, daar overlegt hij mee en het beeld van Horner wordt door alle media, maar in heel belangrijke mate door Engelse media bepaald.

Waar bijvoorbeeld Christian Nimmervoll, bijna 25 jaar in het vak als F1-journalist, het vooral voor Dr. Marko opneemt (en misschien ook wel onbeust), daar wordt Horner steevast door zijn “eigen” Engelse media neergehaald. Horner zit bovendien ook nog in een andere rol, waarbij hij nu eenmaal die pers ook veel meer te woord moet staan. En dat ook zelf gewild heeft natuurlijk. Dr. Marko kan zich op de achtergrond houden, hij is “slechts” adviseur.

De manier waarop de Verstappens zich nu met Dr. Marko verbinden is opmerkelijk. Je zou denken dat ze nu alles bereikt hebben en wat meer onafhankelijk konden opereren, maar blijkbaar staat in het contract van Max dat hij weg mag, als Dr. Marko weg gaat. Dr. Marko is Dr. omdat hij rechten heeft gestudeerd. Hij kan dat zomaar bedacht hebben, samen met de Verstappens. Het geeft hem veel macht.

Het is ook typisch de macht die hij had en heeft. Over de rijders, wie waar rijdt, over de top van Red Bull, dat heeft hij zo bepaald met Mateschitz altijd.

Juist door de manier waarop de pers er over paart komt dat allemaal in een bepaald daglicht. Dr. Marko, die Max gehaald heeft, Dr. Marko, die Max naar het Red Bull hoofdteam haalde. En dat zelfs tegen de zin van Horner, zo gaat dan nu het verhaal. Zou dat dan zo zijn? Dat Horner in 2016 ook nog dacht dat Max niet goed genoeg was? Het is misschien in belangrijke mate afhankelijk van hoe daar nu over geschreven en bericht wordt.

En dan is de Oostenrijkse – Duitse pers enorm bezig om het voor Dr. Marko op te nemen, het verhaal zo te brengen, alsof hij dit allemaal zo heeft veroorzaakt bij Red Bull. Niet dat ze Christian Horner te kort doen met wat hij allemaal heeft gedaan, maar wel dat Dr. Marko er voor de belangrijke beslissingen was. En Horner kan wat dat betreft absoluut niet rekenen op de Engelse pers. Niet zo verwonderlijk, dat wisten we al, het gaat slechts om sensatie en wat verkoopt, maar er is dus niemand in de Engelse media die eens een goed stuk schrijft over de verdiensten van Horner en hoe lastig hij het altijd gehad heeft om zijn uiterste best te doen in en voor een team, waarbij de beslissingen uiteindelijk altijd door het geld (lees: Mateschitz en Dr. Marko) genomen werden. Hoe hij alles in Milton Keynes opbouwde en regelde en het team voor de F1 helemaal vorm gaf en toch altijd veel eer daarvan aan iemand moest laten die net nog iets dichter bij het vuur zat.

En, omdat niemand in de Engelse pers dat zo voor hem opneemt, of pas als hij zijn vertrek heeft aangekondigd en medelijden met Horner plotseling weer verkoopt, daarom zou hij best wel eens als eerste het veld moeten ruimen.

Het is jammer dat de Verstappens zich zo mengen in dit conflict, want het gaat ook niet over hen, het gaat uiteindelijk over de miljarden voor de aandeelhouders van Red Bull.

 

5 2 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
JohannF1
Schrijver
4 maanden geleden

Goed stuk Eric. En volledig met jouw conclusie eens. De bemoeienissen zijn jammer en niet nodig. Hoop dat het opgelost wordt en de rust wederkeert nadat gisteren alle plooien “glad zijn gestreken” maar ik vrees dat het niet meer ophoudt. Het is duidelijk dat iemand op het vertrek van Horner uit is, en met niets minder genoegen neemt. Ik vrees dan ook dat het niet meer op zou houden, totdat Horner daadwerkelijk vertrokken is. Erg sneu en zojuist is er alweer een nieuw gerucht de wereld in geholpen. Het houdt niet op. En ja er speelt ongetwijfeld iets, maar wat? Aan het begin kon het me niet zo veel schelen, zolang het maar opgelost werd. Onderhand vind ik dat wij wel recht op duidelijkheid en antwoorden hebben. Ook duidelijkheid omtrent hetgeen wat verzonnen is. Want dat is net zo kwalijk.

Lees meer

Welkom Terug!

Hier kun je inloggen.

Nog geen account?

Welkom op F1cover!

Maak hier je account aan.

Heb je al een account?

Naam

Email-adres

Username

Profielfoto