Zou Max echt gevaar lopen?

“Red Bull huurt bodyguards in voor Max”

Een persbericht met die strekking verscheen vanmorgen en het geeft gelukkig aan dat Red Bull niet naïef is in de eventuele bedreigingen vanuit de Mexicaanse supporters. (Het zijn dan niet zozeer supporters van de F1 in het algemeen, maar wel van Checo Perez). De Mexicaanse krant Esto heeft nog even het vuurtje opgestookt door het oud zeer weer op te rakelen, maar dat zou zo’n krant er niet van weerhouden om – als er iets zou gebeuren – dat te wijten aan die ene, “verwarde supporter”.

Als ook partijen als SkyF1 er niets aan zullen doen om om de houding van supportersscharen jegens Max te normaliseren, is het helemaal niet ondenkbaar dat er toch iets gebeurt in al die tijd at Max daar moet verblijven, reizen, interviews moet geven, misschien zelfs nog wel aan sponsoractiviteiten moet deelnemen. Het zou SkyF1 wel passen, om dan aan Lewis te vragen, of hij ooit bodyguards heeft overwogen, zodat Lewis dan kan antwoorden dat hij zich overal altijd welkom heeft gevoeld. Of zoiets.

Of zou het zo zijn, dat dat in de F1 niet kan? Iemand die denkt dat hij of zij er goed aan doet om een coureur iets aan te doen? Zou de F1-sport immuun zijn voor die ene gek?

Wat denken jullie? Max zelf schijnt de beveiliging niet nodig te vinden, maar hoe denken jullie over een dreiging? Zou die er zijn?

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
JohannF1
Schrijver
1 maand geleden

Allereerst mooi uiteengezet Eric. Vooropgesteld, hoop ik dat het achteraf niet nodig blijkt te zijn, en het slechts bij “internet helden” is gebleven. Maar gezien er daadwerkelijk (recentelijk nog) doodsbedreigingen zijn geweest, snap ik dat Red Bull het zekere voor het onzekere neemt. Net zo goed snap ik dat Max zegt, het niet nodig te vinden. Het moet voor de persoon zelf ook lastig zijn, om hier aan toe te geven en tegelijkertijd ook confronterend om te realiseren dat hij het daar daadwerkelijk nodig heeft en er gevaar loopt. Net zoals jij dat doet, vraag ik me af waar sky met een statement of bericht hierover is, maar ook de fia. Van de fia hebben we er tot nog toe niets over gehoord. Dit is dezelfde fia dat bij incidenten (met een minder ernstige aard) omtrent een andere coureur, er als de kippen bij is om hun drive it out campagne te lanceren en hun afschuw erover uit te spreken. Als ze hier niets over gaan zeggen, zijn ze voor mij hun laatste beetje geloofwaardigheid verloren. Want ongeacht wie of wat, is het verschrikkelijk dat zoiets nodig is en had het nooit zover moeten komen. Dit kun je als fia zijnde dan ook niet zomaar laten gaan vind ik.

Laatst gewijzigd 1 maand geleden door JohannF1

Lees meer