Zo kan Max het morgen winnen!

Met de mediums kon Max geen vuist maken in de Sprint en moest hij Russell, Sainz en Hamilton voor laten gaan. Mede door de schade die hij opliep, zowel door de debris van Albon’s auto als de schade aan de voorvleugel omdat Sainz wat fanatiek naar binnen stak, liep zijn achterstand snel op.

In de race begint hij direct achter de Mercedessen, die beiden hun waarschijnlijk laatste kans hebben om dit seizoen een overwinning te behalen voor Mercedes. Hamilton wil dat het hele jaar al en Russell zal dit succes ook graag behalen. Waarschijnlijk gaan zij dus niet een strategie bedenken, waarbij er eentje op andere banden vertrekt als de ander. Zij zullen dus met elkaar in gevecht kunnen gaan en misschien ook wel daadwerkelijk gaan.

Daar kan Max van profiteren, als hij natuurlijk bij de start er niet al eentje voorbijkomt. De snelheid op het rechte stuk, zeker op vergelijkbare banden, zit wel goed en het inhalen op het rechte stuk zal dus moeten kunnen lukken. Met de grotere flexibiliteit in bandenkeuze en strategie kan Max dus vroeg in de wedstrijd toeslaan, of anders met een undercut en de betere bandenspaarstrategie.

Alle kansen dus nog, ook Shovlin van MB onderkent dat, al is hij ook blij dat ze de eerste rij bezetten morgen.

Russell op 1, Hamilton die hem koste wat kost wil inhalen (op de baan en in punten), dat lijkt een klassiek scenario, “waar 2 vechten om een been, …..”

En, natuurlijk is er nog kans op regen, waardoor Max’ zijn kansen alleen nog maar zullen toenemen. “All to play for” zoals de Duitsers dat altijd zeggen!

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer