Wordt het een saai kampioenschap? Zoals Max het wil?

Het kampioenschap is nog niet beslist, dat zal iedereen met klem volhouden en ook als het alleen wiskundig nog maar mogelijk is, dat Max nog ingehaald wordt, dan nog zal iedereen de spanning er in willen houden, maar de GP van Frankrijk is wel degelijk een mijlpaal geweest in dit WK. Waar vooraf nog de Mercedessen dachten kans te maken (en waarachtig, er eindigden er 2 op het podium) en de kwalificatie ook nog liet zien dat Ferrari er heel goed bij zat en over 1 ronde sneller was, eindigde alles toen Leclerc in ronde 18, kort nadat Max had gepit, de Ferrari verloor. Hij had ook zeker niet het geluk dat Hamilton vaak heeft, dat hij in zo’n situatie dan toch nog verder kan, de rest van het veld met een safetycar te maken krijgt, niets van dat al. Het is nog onduidelijk hoe het kwam, Leclerc zei dat hij teveel aan het nadenken was, misschien was hij bezig te pushen omdat hij ook een pitstop wilde doen?

En daarmee, doordat Max’ belangrijkste tegenstander geen punten pakte, kon hij zijn voorsprong op Leclerc uitbouwen tot maar liefst 63 punten! Dat zijn bijna 3 gewonnen races! En als dan ook nog Perez een slechte wedstrijd rijdt, Hamilton niet voorbijkomt en Russell voorbij laat…dan lijkt het kampioenschap dit jaar tamelijk saai te eindigen.

Wat overigens wel heel erg gunstig zou kunnen uitpakken, als Red Bull daarmee al snel dit jaar alle middelen kan gaan richten op 2023. Wat een luxe he? Dat we bijna gaan klagen over het feit dat een Nederlander het zo goed doet dat hij mogelijk het WK al voortijd naar zicht toe weet te trekken. Of zien jullie liever een spannend WK?

Deel dit artikel

1 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer