Wordt het dan toch Japan? Winst zal genoeg zijn!

Na een uiteindelijk teleurstellend weekend in Singapore, waar Max met de 7e plaats 6 punten aan zijn totaal toevoegt, komt hij op 341.

Perez, met een fraaie, verdiende zege (al hopen ze bij Ferrari op 2 keer 5 seconden straf) neemt 25 punten mee naar Japan en komt als 2e in de stand dan op 235.

Het kan dus in Japan, maar dan is het nog steeds afhankelijk van hoe Perez en Leclerc het daar doen. Leclerc heeft er nu 237, maar ook hij kan Max niet meer inhalen, als Max in Japan wint. Want als Max in Japan wint, ook zonder snelste ronde, dan komt hij op 366. Perez of Leclerc zou er dan 18 of 19 kunnen halen en Leclerc zou dan met 19 punten op 256 komen, dus 110 achter Max.  Na Japan zijn er nog 112 punten te halen, maximaal. Dus Max moet inderdaad wel ook de snelste ronde hebben als Leclerc tweede wordt. Max met snelste ronde komt dan op 367, Leclerc dan nog maximaal op 255, dus dan heeft Max precies de marge die hij nodig heeft, ook vanwege het grotere aantal overwinningen. Hopelijk wordt het een Red Bull 1 – 2, met Perez die weer wat aan vorm zal hebben gewonnen.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer