Williams verklapt met nieuwe livery veel over hun definitieve ontwerp.

Williams FW45 launch.

Op 6 februari was de beurt aan Williams om hun auto te presenteren. Normaal gesproken staan we daar niet zo voor in de rij, of tenminste niet zoals we daar voor de grotere teams als Ferrari en Red Bull erg naar uitkijken. En ook dit jaar was er niet zoveel spectaculairs aan, vrijwel dezelfde livery als vorig jaar, gepresenteerd op de auto van vorig jaar.

Toch lijkt Williams al wat van hun plannen voor dit seizoen verklapt te hebben, met name bij de sidepods. Het lijkt er namelijk op dat ze de contouren van het chassis in hun nieuwe livery verwerkt hebben.

Lijkt Red Bull wel.

Zo lijkt het erop dat ze de Red Bull RB18 van vorig jaar goed bestudeerd hebben. De radicale sidepods die nu alleen nog maar als hints naar voren komen, hebben we namelijk al eens eerder gezien.

En Alfa Romeo dan?

Williams is niet de enige die inspiratie opdoet van de Red Bull van Verstappen en Perez. Ook Alfa Romeo komt met dezelfde radicale sidepods. Zij zijn er alleen niet zo geheimzinnig over.

Wat denk jij?

Red Bull heeft dus echt de spijker op de kop geslagen afgelopen seizoen. Want twee van de drie gepresenteerde auto’s (die niet Red Bull zelf zijn) hebben de sidepods van Red Bull gekopieerd. En daarbij zagen we Aston Martin in het midden van het kampioenschap vorig jaar al met een soortgelijke kopie, eh.. ontwerp komen. Williams laat het in ieder geval nog even in het midden of ze nou daadwerkelijk Red Bull na gaan apen.

Wat denk jij? Zien we straks allemaal Red Bull kopietjes op het circuit? Of iedereen behalve Mercedes, met hun befaamde “zero-pods”?

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer