Weet Jos wel wat hij doet?

© Red Bull Content Pool

Met het gezochte conflict met Horner heeft Jos weer eens de aandacht gevestigd op het gedoe bij Red Bull. Jos zou moeten snappen dat hij alleen nog relevant is vanwege Max. Niet meer vanwege Jos. En hij weet dondersgoed dat er een machtsstrijd aan de gang is, tussen Marko en Horner en eigenlijk tussen Red Bull Thailand en Red Bull Oostenrijk. Daar zou je je niet in willen mengen, ook al is je zoon zo goed dat hij een heel F1-team kan dragen en verder brengen.

Maar, zou Jos bij dat soort actietjes (“ik mag van Horner niet in de RB8 rijden”) zich wel realiseren wat een eventuele breuk daardoor kan betekenen voor Max? Want, hij lijkt dit conflict te zoeken. Jos was nooit van Red Bull, Horner heeft Red Bull opgebouwd. En ook de tijd van de RB8 meegemaakt en mede veroorzaakt. Is Jos dan een “legend”? Max is een legend, Jos is daar de vader van. Helmut Marko zal hem wel gevraagd hebben, want daar stond hij vorig jaar ook al mee op de foto als één van de legends. Voor Makro is Jos ideaal. Hij hoeft het geruzie niet eens zelf te doen. Dat doet Jos wel voor hem.

Maar, als dat nu bij Horner zou veroorzaken, dat hij het zo gehad heeft met Jos Verstappen dat hij Max ook maar laat gaan en bijvoorbeeld toch Sainz haalt en vervolgens Russell binnenhaalt? En als dan de Red Bull, met alle kracht die onderhand in dat team steekt, in 2026 gewoon weer de beste auto heeft, wat dan? Gaat Max dan naar Jos om te vragen, waarom hij dat zo deed? Waarom ze op een breuk aanstuurde, nog voordat ze goed wisten wat MB in 2026 kon bieden? Hoe weinig gedoe zal er nodig zijn om de littekens van 2021 weer open te halen?

Alleen omdat Jos Horner iets verwijt omtrent die personal assistent en dan nu omdat hij niet in de RB8 mag rijden, dat kan toch nooit rechtvaardigen dat hij op die manier de carrière van Max ook zou kunnen beïnvloeden? Wie weet, doe Horner hem wel een plezier? Als Jos met de RB8 toch één van de kleine grindbakken raakt, zoals Tsunoda dat deed, dan staat vast Dr. Marko het hardst te lachen! En Horner moet dan voor SkyF1 uitleggen dat het voor Jos de eerste keer was, dat de baan groen was, dat de RB8 veel vermogen heeft etc. etc.

Dat wil Jos toch ook helemaal niet?

4 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Denise
Gebruiker
Denise
18 dagen geleden

Of Jos weet wat hij doet als hij boos is denknik niet. Het is een emotionele man die op dat moment zegt wat hij voelt/denkt zonder de consequenties te overzien.

Van de andere kant hij is zoals hij is, geen namaak of je dat waardeert of niet. Het is Jos.

JohannF1
Schrijver
17 dagen geleden

Hoi Eric, Ik begrijp wat je bedoelt. Voor Max is het allerminst gunstig. Het moge duidelijk zijn dat Jos en Horner elkaar niet zo goed liggen. Eerder dit seizoen vond ik ook dat Jos zich in gevaarlijk vaarwater bevond, door zich erin te mengen. En vooral om de positie van zijn zoon.

Echter wil ik in deze niet te voorbarig zijn om alle schuld op Jos af te schuiven en te zegben dat hij de hoofdschuldige is. Het is bekend dat Jos het aan de stok heeft met Horner en soms ook een heethoofd kan zijn. Maar dit is dan ook enkel en alleen met Horner. Echter is ondertussen bekend geworden dat Horner het met meer mensen dan alleen Jos, aan de stok heeft (gehad) en toch ook wel een bron van ergernis is binnen Red Bull.

Horner heeft onder andere conflicten met Marko en Max gehad, toen de boel op springen stond. Maar ook Newey is wel plotseling vertrokken. Het met pensioen gaan is 1 ding, maar zo plotseling (terwijl het seizoen pas 2 maanden aan de gang is) duidt wel op wat meer. Daarnaast zouden andere kopstukken ook al met hun vertrek hebben gedreigd en heeft Horner het ook al regelmatig aan de stok gehad met Mintzlaf en M. Mateschitz. Ook was Horner de enige die voor het behouden van Perez was en komt die iedere keer met het ene na het andere dubieuze uitleg, om de wanprestaties te rechtvaardigen. Dit zorgt allemaal voor onrust en scheve gezichten in het team.

Laten we ook niet vergeten dat Horner de erfenis van Didi Mateschitz niet gerespecteerd heeft en veel macht naar zich toe heeft getrokken. Dit dus misbruikt heeft. Hierin ook mensen een mes in de rug heeft gestoken, die hem op gang hebben geholpen en door wie hij er zat. Horner is in deze echt wel (figuurlijk) over lijken en flink over de schreef gegaan. Het feit dat Jos hierover als vader, dan wel als deel van Max zijn management zijn zorgen uit is niet zo gek. Of het altijd verstandig is dit via de media te doen, is een andere vraag. Maar ik wil in deze wel als één van de weinige voor Jos in de bres springen en beamen dat Horner wel degelijk een probleem begint te worden binnen Red Bull.

Jos heeft ontzettend veel gedaan voor Max en Max is hem er eeuwig dankbaar voor. Niet alleen voor Jos betekende deze mogelijkheid veel, maar ook voor Max zelf. Feit is wel dat Horner niet wist te beargumenteren dat het niet waar was wat hem verweten werd, maar net als bij vragen over perez eromheen draaide. Max zou vast wel veel van de dingen die Jos zegt denken, maar zit uiteraard niet in de positie om het allemaal te zeggen. Daar is Jos als onderdeel van zijn management voor. Net als dat Marko dat vaak was voor Horner en Lauda dat ooit was voor Toto. En of Horner dat van de remmen nou wel of niet meende, er zijn wel toevalligheden. Het is wat controversieel, wat ik nu ga zeggen: Maar sinds dat Max met zijn vertrek dreigde, gaat er wel opvallend vaak wat mis met de auto. Alleen bij hem: Australië, Canada, Imola (laatste stint batterij), Oostenrijk vrijdag en Oostenrijk zondag (pitstop en probleem auto laatste stint.

Laatst gewijzigd 17 dagen geleden door JohannF1
JohannF1
Schrijver
17 dagen geleden
Antwoord op  Eric

Hoi Eric. Dankjewel, het was inderdaad een flink stukje haha. Je lijkt m’n gedachte te lezen. Was toevallig van plan om deze dagen een stukje te schrijven over het incident en heb al in een reactie, onder de column van Nick, soort van mijn gedeeld over wat gebeurtenissen ervan en ook over het gedrag van Lando achteraf. Er komt een column van mij, hierover aan

Lees meer

Welkom Terug!

Hier kun je inloggen.

Nog geen account?

Welkom op F1cover!

Maak hier je account aan.

Heb je al een account?

Naam

Email-adres

Username

Profielfoto