Wat verwachten de teams in Groot brittannië?

De druk ligt hoog bij Mercedes

Gezien de prestaties van Mercedes in Canada ligt de druk er hoog op bij het team. Het zal niet de eerste keer zijn dit jaar dat ze snel bleken in één race en er daarna niet aan konden komen. In Spanje leken ze namelijk aardig het gat naar Ferrari en Red Bull gedicht te hebben. Echter bleken ze in de hiernavolgende races toch weer snelheid te missen. Dit fenomeen willen ze natuurlijk koste wat kost vermeiden, aangezien het de thuisrace is van beide coureurs. Mercedes zou veel updates meenemen naar Silverstone. Het zou net zoals vorig jaar zomaar kunnen dat ze dankzij deze upgrades een voorsprong krijgen op hun rivalen.

Verlossing voor Red Bull

Vorig jaar was de Britse Grand Prix een weekend om te vergeten voor Red Bull. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing heeft al laten weten dat de crash van vorig jaar nog steeds niet helemaal lekker ligt. Ook Perez wist hier vorig jaar geen punten te scoren. Het Oostenrijkse raceteam zal dus uiterst gemotiveerd zijn om terug te slaan, door upgrades mee te nemen hopen ze voor Ferrari te komen.

Ferrari moet het op orde krijgen

De Britse Grand Prix zal een keerpunt moeten zijn voor de Italianen. De 2 uitvalbeurten, de slechte strategie in Monaco en de gridpenalties van Charles Leclerc zal de teamgeest niet verbetert hebben. Een snelle auto is niet alles. Ferrari zal proberen momentum op te bouwen, met behulp van een nieuwe lichtere achtervleugel en een aangepaste vloer/diffuser.

McLaren zoekt naar vooruitgang

Ondanks dat het de thuisrace is voor het team, zal McLaren zoekende zijn naar het beter begrijpen van hun auto. Zo heeft het team laten weten. Ze zullen niet meer met veel grote onderdelen komen, in plaats daarvan gaat het Britse team vooral focussen op de ontwikkeling van de auto van volgend jaar.

Alpine wil stappen maken

Alpine zal erg teleurgesteld zijn na de Grand Prix van Canada, Fernando Alonso wist door betrouwbaarheidsproblemen zijn 2e startplek niet om te zetten in een goed resultaat, de A522 lijkt een snelle auto, echter lijken de resultaten er niet te komen. Ze zullen door updates aan het pakket hopen een stap te maken.

Alfa Romeo wil in de top 10

De Alfa Romeo blijkt dit jaar een goed werkende auto te zijn, beide coureurs hebben dit seizoen in Q3 gereden. Alfa Romeo zegt dat ze alles aan de auto zouden doen om hun Finse coureur Valterri Bottas sneller te laten gaan. Ze richten op ook dit weekend de top 10 aan te kunnen vallen.

Alpha Tauri wil er staan

De Alpha Tauri’s hebben tot nu toe een moeilijk seizoen. Pierre Gasly lijkt niet 100% één te zijn met de auto, echter had hij een erg goede race in Baku. Ze zullen op dat resultaat verder willen bouwen.

Meer updates voor Aston Martin

Nadat de AMR22 in Spanje verdacht veel op de Red Bull begon te lijken, nemen ze dit weekend weer grote updates mee. Zo willen en vertrouwen ze dat ze verder naar voren in het middenveld mee kunnen doen.

Haas wil een kosteloos weekend

Haas zal net als McLaren het begrijpen van de auto voorop stellen, ze komen niet met veel experimentele onderdelen. Door de budget cap kunnen de teams namelijk niet oneindig veel uitgeven, en door de crashes van Mick Schumacher lijkt de voortgang van de VF-22 gestagneerd te zijn. Ze zullen richten op een rustig weekend, waarin allebei de coureurs de race uitrijden. Teambaas Günther Steiner heeft namelijk al gezegd dat het geld op zou zijn.

Williams verwacht progressie

Ook Williams neemt upgrades mee naar de Britse Grand Prix, zo zou het team  net als Aston Martin meer naar de filosofie van Red Bull hebben gekeken. De upgrades zouden een seconde per ronde schelen. Alexander Albon is de eerste die ze uit mag gaan testen. Williams verwacht hiermee meer naar het middenveld te komen.

Wat verwacht jij van de Britse Grand Prix?

 

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer