Wat kan Max doen vanaf plaats 7?

Met de resultaten van Hongarije (vanaf 10) en Spa (vanaf 14) nog vers in het geheugen, zou je kunnen verwachten dat Max hier ook gemakkelijk naar voren rijdt. Laten we echter niet vergeten dat Max daar in de eerste ronde(n) ongeschonden uit de strijd kwam. Zonder het te jinxen, is de eerste chicane op Monza natuurlijk berucht. “That’s what you get when you don’t leave the space” is nog nie zo lan geleden natuurlijk!

Maar, als Max er goed door komt en niet teveel wint of verliest, dan zit hij dus rond plaats 7, met Russell, Norris, Ricciardo, Gasly en Alonso voor zich.

In welke volgorde ze ook rijden, Max zei al dat als er een DRS-trein zou ontstaan, dat het dna lastig zou worden. En dat kan natuurlijk zomaar. Russell die Leclerc niet kan volgen en de anderen die Russell niet kunnen passeren. Dan heb je die trein al.

Zou Max er dan nog langs komen? Een vroege bandenstop gaat ook niet helpen, want dan kan hij zomaar in een ander DRS-treintje terechtkomen.

Bij Sky zeiden ze al, dat er vorig jaar maar 19 inhaalacties waren geweest, dus Monze lijkt er wel geschikt voor, maar is het dus eigenlijk niet echt. Hoewel nu juist het feit dat de auto’s elkaar beter kunnen volgen, wel het verschil zou kunnen maken. Lewis Hamilton zei nog, dat DRS niet heel erg veel hielp.

Waarschijnlijk zijn we het beste af met Max’ standaard voorspelling: “We gaan het wel zien”

Wij verwachten een spannende strijd tot het eind van de race, waarbij Max het wedstrijd op bandenmanagement naar zich toe weet te trekken. Als Leclerc tenminste door Ferrari in de wedstrijd wordt gehouden natuurlijk. Leclerc kan immers ook niet op 3 wielen rijden!

 

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer