Wat gaat dat schokkend nieuws worden?

In de media en dan met name X wordt al heel veel gespeculeerd wat Albert Fabrega en in navolging van Hem, Will Buxton beweren, dat als een enorm schokkend nieuwsbericht zal worden ervaren.

Zou het inderdaad zo zijn dat Alonso vertrekt bij Aston Martin en hij Checo Perez opvolgt?

Of weten de top-columnisten van F1Cover, die zo uitzonderlijk goed zijn ingevoerd, wat er aan de hand is?

Zou dat dan zo schokkend zijn, als Alonso naar RB gaat? Wel groot nieuws natuurlijk, maar schokkend?

Bij schokkend denk je toch eerder aan een of ander schandaal? Dat Mercedes de kampioenschappen heeft behaald met – naar nu blijkt – een illegale auto? Dat is toch ook waar hij altijd van is, de nieuwtjes omtrent de veranderingen aan de auto?

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Friese Enfant Terrible
Gebruiker
1 maand geleden

Ik geloof er niet veel van dat Alonso naar Red Bull gaat. We gaan het wel zien maar over het algemeen zijn het losse flodders.

Wicher
Gast
Wicher
1 maand geleden

Dat weten we ondertussen toch? Vertrek van die Mercedes manager….

JohannF1
Schrijver
1 maand geleden

Met je eens Eric. Schokkend is niet het juiste woord voor een overgang van Alonso. Schokkend is inderdaad meer voor iets ingrijpends, zoals het voorbeeldwat jij ervoor geeft. Media brengt het als iets Schokkends inderdaad. Als ik naar de woorden van Fabrega zelf kijk (een zeer gerespecteerde journalist), zegt die in het Spaans dat hij het gerucht wat hij zojuist heeft gehoord in de paddock, niet wil/kan geloven.

Het klinkt dus alsof hij er door verrast/overdonderd is en dit niet aan zag komen. Een exit van Perez en het eventueel vervangen worden door Ricciardo kan geen verrassend bericht zijn. Daar wordt al langere tijd op getint. Wel het feit dat Alonso hem zou vervangen. Fabrega is een Spanjaard. Iemand die veel verslaggeving doet over Aston Martin en Alonso. Dat hij daarvandaan eerder de dingen weet (misschien wel van Fernando zelf), zou zo gek nog niet zijn.

Nu heb ik erover nagedacht. Alonso is ontevreden over hoe Aston Martin terugvalt. Zo gek is dat niet, want de auto lijkt voor geen meter meer te gaan. Perez zit ongetwijfeld met een ontevreden gevoel bij Red Bull. Beide hebben nog voor een jaar een contract. Perez zou bij Aston Martin (waar hij kind aan huis is), met Stroll een teamgenoot hebben die hij kan verslaan, en zijn vertrouwen hervinden. Ook Stroll zou het net als in 2020 goed doen omdat hij niet meer zo zoek wordt gereden, als nu het geval is. Alonso kan zijn competitieve aard benutten bij Red Bull en na hele lange tijd weer races winnen. Doet hij het graag voor. En hij er Verstappen hebben meermaals laten doorschemeren dolgraag met elkaar te willen rijden.

Het liefst willen ze Norris, maar die ligt vast tot eind 2025 en Mclaren gaat hem eraan houden. Dan zou een 2 jarig contract met Alonso (die daarna 44 is) een ideale tussen oplossing zijn.

JohannF1
Schrijver
1 maand geleden
Antwoord op  Eric

Klopt Eric. Schokkend zou ik het niet noemen, wel verrassend. Overigens ontkent Fabrega het zojuist en zegt die dat het over iets anders gaat dan een ontslag of rijderswissel. Dus zou ook daadwerkelijk iets schokkend kunnen zijn. Of hij zegt het natuurlijk, omdat ze goed gegokt hebben, en hij in de toekomst ook ingelicht wil blijven worden.

Laatst gewijzigd 1 maand geleden door JohannF1

Lees meer