Wat denkt Dr Marko echt over Max?

Dr Marko, soms verguisd, zeker door andere teams, maar ook soms een soort “orakel” zoals Niki Lauda dat kon zijn. Vergelijkbaar met andere groten in de sport, zoals bijvoorbeeld Johan Cruyff. Geniale opmerkingen, of soms onbegrijpelijk, maar vaak met veel ervaring en inzicht in het wereldje.

In een interview. in zijn eigen taal afgenomen door F1-journalist (Chefredakteur Christian Nimmervoll) van Formel1.de, heeft hij een paar typische uitspraken over Max, de situatie nu met Perez en wat Max zo af en toe over de boardradio zegt. Leuk om eens goed te beluisteren en hier alvast te bespreken.

Over de auto van dit seizoen, waar Max nog steeds niet helemaal tevreden over is, heeft Dr Marko een mooie uitspraak, die kenmerkend is hoe hij over zijn topcoureur denkt. Hij zegt, “Max wil graag een auto met een sterke “front-end. Wat aan de achterzijde gebeurt, bijvoorbeeld als de auto bij 250 km per uur uitbreekt, dat neemt Max voor kennisgeving aan.”

En dan wil Nimmervoll nog zelf opmerken dat Max dit seizoen niet de rust heeft, ook niet over de boardradio, die hij als wereldkampioen wel zou kunnen hebben. Maar ook daar heeft Dr Marko wel wat mooie antwoorden. Als Nimmervoll nog specifiek ingaat op dat Max zegt dat hij de DRS-knop 50 keer heeft ingedrukt, plaatst Dr Marko dat toch even (lachend) in een ander perspectief: “Nimmervoll, daar wil hij Russell inhalen, drukt soms te vroeg, soms te weinig en kan Russell niet inhalen omdat de DRS niet functioneert, hoe kan hij daar dan gelaten onder blijven? Hij ziet dat de race naar de knoppen gaat en dat is een coureur met emoties en die kan hij dan tonen. Hij mag dan wel wereldkampioen zijn maar hij is ook nog maar 24.”

Nog een stukje over of het zou kunnen dat het op een duel tussen Max en Perez aankomt dit seizoen, stelt Dr. Marko ten eerste dat Max een uitval extra heeft gehad, waar hij 18 punten had kunnen halen, zodat de situatie dan er al anders uit zou zien. “Maar, net als voorheen, als het in de race op de pure snelheid aankomt, is Max meestal de snellere”

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer