Waarom Max toch nog wint…

Als het in de eerste rond meezit en Max verlost kan blijven van schade, dan kan hij nog steeds winnen in Saudi Arabië, al is het vanaf de 15e plek.

Niet alleen omdat hij dat vorig jaar ook al 2 keer heeft laten zien, hoe hij snel is, ondanks rijden in het verkeer, hetgeen anderen echt veel minder goed af gaat, maar ook nog omdat het om Max gaat.

Max, waarvan we weten dat Hamilton altijd vroeg waar hij zat, ook al zaten er nog een paar auto’s tussen. Max, die nu eenmaal niet eerst 2 ronden wacht en zoekt en kijkt, maar meteen zijn kans grijpt. Maar ook onderhand Ma, waarvan de andere coureurs weten dat verdedigen geen zin heeft. En als het geen zin heeft, dan sparen ze liever hun banden en laten hem er nog makkelijker langs.

Het is natuurlijk ook de “Angstgegner” van Perez. Ook al ligt Perez comfortabel voorop, dan nog kan het zijn dat Max sneller is in de ronden en op hem inloopt. Dan moet hij Daar toch rekening mee houden, misschien sneller rijden dan hij eigenlijk zou kunnen. Of hij wordt in een verdedigende pitsstop gedwongen en komt vervolgens door een safetycar-situatie plotseling achter Max te liggen.

Het enkele feit dat het gaat om Max, houdt in dat anderen daar al veel rekening mee houden en eigenlijk ook wel weten, dat hij er op enig moment voor komt te liggen.

Mocht het lukken, dan is dit wel echt dè manier om een potentieel saaie wedstrijd om te toveren in een geweldig spannende en onderhoudende GP!

Veel pelzier!

 

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer