SC’s red flags, restarts, chaos, racecontrol in de hoofdrol en Max….gewoon 25 punten

Veel te zeggen en na te praten over de Australian Gran Prix. Max die een mindere start had, maar eigenlijk volledig “in control”. De manier waarop hij Hamilton voorbij ging, nadat DRS weer “enabled” was na de eerste restart, maakte alles duidelijk. Vandaag ging Max dit winnen. De tweede restart, die beter niet had kunnen plaatsvinden, al was het maar omdat er heel wat teams met veel schade te maken kregen, was wel voor Max.

Met alle chaos die op het einde van de GP nog kwam, werd het een memorabele race, maar om een heel veld met rijders nog weer los te laten met nog 2 ronden te gaan, dat zal in de toekomst wel niet meer gebeuren.

De verliezers zijn natuurlijk de teams die op eigen kracht in de punten reden en die door deze chaos dan toch plotseling alles verliezen. Günther Steiner, Fred Vasseur, Otmar Szafnauer hebben een hele, hele lange vlucht naar Europa terug voor de boeg. En dan Perez…Hij komt terug tot de 5e plek, wordt nota bene ook nog driver of the day, maar verliest kostbare punten tegen Max.

De winnaars? Hamilton zeker, 2e plek, niet verloren aan Alonso en veel punten gepakt ten opzichte van Russell! Het zit hem niet tegen! Hij is zelf na de wedstrijd erg tevreden. Aston Martin blijft vooraan meedoen. Haas zat er met Hulkenberg heel goed bij, maar

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer