Rosberg over Hamilton “Ik heb nergens spijt van!

Lewis Hamilton en Nico Rosberg kenden elkaar al vanuit de karts en waren goede vrienden. In 2008 stonden ze voor het eerst samen op een F1-podium. Vanaf 2013 waren ze teammaten bij Mercedes. Rosberg zat er toen al, Hamilton kwam toen naar Mercedes. Nu vertelt Nico Rsoberg nog een keer bij Eurosport hoe de vriendschap verdween in 2016.

“Het gebeurde meteen toen we vochten voor de wereldbeker, niet eerder. Het bouwde zich op bij de races.” “Ik heb nergens spijt van” Vandaar dat Rosberg daar ook van zegt, het niet gek te vinden. “Als je vecht voor succes in elke race en voor titels is er geen vriendschap meer. Als je het wk wil winnen, kan niet alles in vrede verlopen. Je moet de grenzen uitproberen, juist met twee coureurs op hoog niveau. En dan wordt het zo af en toe te krap”. Een mooi voorbeeld van hoe de vriendschap volledig weg was, was natuurlijk de GP van Spanje in 2016, waarbij hun crash de rode loper betende voor Max’ eerste zege.

“Ik heb nergens spijt van”, zegt Rosberg nu. “Het was een sensationele tijd en een mega gevecht. Ik ben daar erg trots op.”

Actueel “vechten” ze met elkaar met hun eigen team in de Extreme E, een raceklasse die vooral op duurzaamheid gericht is.

Zouden beiden nog steeds niet met elkaar kunnen of wordt de vijandigheid tegenwoordig meer gespeeld?

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer