Ronnie Peterson – Begenadigde nummer 2 – “BOP”…

In 2017 verscheen een film over de supersnelle Zweed Ronnie Peterson. Voor wie het niet weet en de film gaat bekijken, wees gewaarschuwd! De film begint met een vreselijk ongeluk bij de GP van Monza 1978. Ronnie Petersons auto vliegt in brand bij een ongeluk bij de start en hij overleeft de nacht erna in het ziekenhuis niet. Dan moet de documentaire nog beginnen!

Opvallend detail, nu het tegenwoordig ook zo vaak gaat over eerste en tweede rijders, is de verhouding die hij heeft met Mario Andretti in het team van Lotus. In een interview in de film zien we nota bene terug, hoe Mario Andretti praat over de acceptatie van Peterson in het team, op zijn voorwaarden… Het kwam er op neer, dat Peterson tweede rijder mocht zijn, als hij Andretti er langs zou laten als hij achter hem zou zitten in een Grand Prix. “I just didn’t want another number one in the team” “He accepted that, he is certainly number one caliber himself, which I know”

74_FRA06.jpg

To make matters worse, Peterson werd nog meer in het nadeel gebracht, doordat hij bij kwalificaties 5 liter extra brandstof meekreeg en niet de speciale banden voor de kwalificatie. Het werd officieel zelfs met een naam aangeduid, “Balance of Performance”, ofwel BOP.

Ondenkbare taferelen tegenwoordig, maar wat een wereldje…. Was je er al bij toen?

Of zou dat nu ook nog spelen?

De film: https://www.imdb.com/title/tt6047030/

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer