Rond Marina Bay voor de Singapore GP – Toms track talk

Deze week gaat de Formule 1 naar Singapore voor de 17e ronde van het Formule 1 kampioenschap.

Het circuit is 5063 meter lang en bestaat uit 23 bochten. Het circuit bezit 3 DRS-zones en er zullen dit weekend 61 rondes worden verreden. Dit circuit is een straatcircuit waar de muren erg dichtbij de baan staan en dus kan een klein foutje al fataal zijn. Dit is een erg lastig circuit en dus is alles mogelijk.

 

 

De ronde begint met een lastige en ook erg langzame eerste bochtencombinatie. De eerste bocht is 90 graden naar links dan een klein knikje naar rechts die weer wordt vervolgd door een haarspeldbocht naar links. Na deze bochtencombinatie is een kort recht stuk met een klein knikje naar links. Dan komt er weer een 90 graden bocht naar rechts, vervolgd door het lange rechte stuk met de beste mogelijkheid om in te halen. Op dit rechte stuk zit ook weer een klein knikje naar links waarna de eerste sector eindigt.

Sector 2 begint met een 90 graden bocht naar links. Deze bocht wordt al vrij snel weer gevolgd door nog een 90 graden bocht, deze keer naar rechts. Na deze bocht komt nog een 90 graden bocht naar links die wordt vervolgd door een kort recht stuk. Dan komen we bij een langzame doordraaibocht naar links die wordt gevolgd door een rechts-links chicane waarna we over de bug gaan richting de haarspeldbocht van bocht 13. Dan komen op het tweede lange rechte stuk met DRS en hier eindigt sector 2.

De derde sector begint met weer een 90 graden bocht naar links die na een kort recht stuk en een klein knikje wordt vervolgd door de rechts-links chicane van bocht 16 en 17. Na deze chicane gaan we naar links onder de tribune door en bijna gelijk weer terug naar rechts. Deze bochten worden snel weer vervolgd door de volgende rechts-links chicane waarna aan de linkerkant de ingang is van de pitstraat. Dan komen we bij de laatste twee hoge snelheidsbochten naar links aan waar we veel snelheid willen opbouwen richting de start/finish lijn waar DRS weer geopend kan worden.

Op dit circuit is de downforce erg belangrijk dus zullen de beide Mercedessen een zeer grote kans hebben op de overwinning. Er is wel regen voorspeld dus kunnen we zeker een spetterend spektakel verwachten.

 

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Marjanne Inja
Gebruiker
1 jaar geleden

Veel spetters ( regen) , een mooie spectaculaire race! Altijd prettig even door het circuit geloodst te worden. Bedankt Tom

Lees meer