Ricciardo weg bij McLaren, dit zijn z’n opties!

Na de vele geruchten over Ricciardo’s toekomst tijdens de zomerstop van het Formule 1 seizoen, lijkt er nu dan echt duidelijkheid te komen. Want zou Ricciardo volgend jaar nog wel bij McLaren rijden? Op de woensdag voor het Belgische Grand Prix weekend lieten Ricciardo en McLaren namelijk al weten dat Ricciardo aan het einde van 2022 het team zal verlaten. Maar wat betekent dit voor McLaren en Ricciardo?

McLaren

Nadat Oscar Piastri zijn stoeltje bij Alpine via Twitter tegensprak, gingen er geruchten rond dat McLaren een overeenkomst voor 2023 met hem gesloten zou hebben. Dit sluit goed aan op het nieuws van vandaag. Tussen de 3 kandidaten die Ricciardo zouden kunnen vervangen is Piastri de meest waarschijnlijke. Indycar coureurs Colton Herta en Pato O’Ward zouden ook op deze lijst staan, maar doordat Piastri al direct betrokken is in de Formule 1, als reservecoureur voor Alpine, en de andere twee druk zijn met hun eigen kampioenschap in Amerika. is Piastri de meest logische keuze voor McLaren.

Daniel Ricciardo

Ricciardo heeft een aantal opties, het vrije stoeltje bij Alpine ligt voor de hand. Maar ook Guenther Steiner, teambaas van Haas zou Ricciardo gecontacteerd hebben met de vraag om bij hun te komen rijden, naast Magnussen. Verder zou hij naar Williams kunnen. Maar dit is minder waarschijnlijk, omdat hier niet direct ruimte is.

Hoewel Ricciardo hoogstwaarschijnlijk het liefst in de Formule 1 blijft, zou hij er ook voor kunnen kiezen om er een jaar tussenuit te gaan, of helemaal te stoppen. Als er geen opties overblijven.

Teammaat Lando Norris

Daar hoeft Ricciardo geen medelijden van te verwachten, getuige deze tweet en het verhaal erachter.. Heel bijzonder!

Waar denk jij dat we Ricciardo volgend jaar zien rijden?

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer