Ricciardo kwalificeert als 4e in Mexico, geflatteerd of niet?

Als Helmut Marko direct laat weten dat het “ongelooflijk is” en dat “Daniel er werkelijk alles uit heeft gehaald. Een geweldige comeback na zijn handblessure, en een goede aanbeveling voor zijn toekomst”, terwijl hij dat in Mexico zegt, dan moet hij wel heel erg tevreden zijn over wat Ricciardo liet zien.

Een beetje politiek is Marko natuurlijk niet vies van, dus het opvoeren van de druk op Checo, het fijn vinden dat Ricciardo in de Red Bull familie wel weer presteert, daar maakt hij handig gebruik van. Maar, hoe goed is de prestatie van Ricciardo en hoe kunnen we dat inschatten?

Natuurlijk had hij Yuki Tsunoda als helper en juist niet als degen die misschien sneller was in de kwalificatie, maar daarvoor ging het nu te goed. Hier was Tsunoda niet aangekomen. Hij had wel de hulp op het lnage rechte stuk, maar niet meer in Q3 en daar presteerde hij ook nog.

Nu is het wel zo, dat Ricciardo altijd al goed was in Mexico, tenminste in zijn Red Bull-tijd, toen hij ooit Max nog van een eerste pole afhield. (waarvan Button en Chandhok gisteren zeiden dat hij toen al wist dat hij RB zou verlaten…)

Maar, de Alpha Tauri is het hele seizoen vooral negatief opgevallen en dan is het dus een hele knappe prestatie. Zou het dan een soort doorbraak zijn naar een tweede succesperiode bij Red Bull? Of is dat te optmistisch?

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Monic 66
Gebruiker
30 dagen geleden

Laten we niet te hard van stapel lopen, maar hij heeft het goed gedaan. Als hij dit in de laatste races door kan trekken dan is die kans zeker wel aanwezig wanneer Checo zich niet kan herpakken volgend seizoen. We moeten ook nog zien hoe het in de race verloopt en of Checo in staat is LH van zich af te houden.

JohannF1
Schrijver
30 dagen geleden

Prima prestatie van Ricciardo, en vooral hoe hij het zelf deed in Q3. Maar een tweede succes periode bij RBR wil ik nog niet zeggen. Ben ik zelf qua prestaties nog altijd pessimistisch over.

DoubleClutch
Gebruiker
29 dagen geleden

,
Nou ja, hij is in de race als 6e geëindigd, dus dat is in mijn opinie een nog knappere prestatie dan de kwalificatie.
Hij heeft zijn positie redelijk vast kinnen houden ten opzichte van een aantal veel betere auto’s, dus ik zeg; dikke prima 👍🏼 en ga zo door DannyRic…..

Lees meer