Red Bull moet Perez waardige aftocht gunnen!

Perez heeft in zijn thuisrace teveel risico genomen, sommigen zeggen zelfs dat het onmogelijk zou zijn geweest om die actie in bocht 1 goed af te ronden. Het neigt naar rookie-fouten voor iemand die juist vanwege zijn ervaring bij RB kwam. In het openbaar laten Max, Horner en Marko kritiek achterweg, maar het is duidelijk dat je als coureur, met kans op 18 punten, het niet zo weg mag gooien. Het geeft ook direct aan, dat zelfs als Perez nog enigszins vooraan kwalificeert, dat hij dan nog niet in staat is om met de RB19 op zijn thuiscircuit rustig het optimale resultaat er uit te halen. Als hij gemeend zou hebben dat winst er voor hem in zat, dan is hij nog steeds niet overtuigd dat Max het altijd van hem zal winnen, onder alle omstandigheden. Dat heeft dan misschien een belangrijke oorzaak in het feit dat hij geweldig trots is. Trost op zijn carrière, op de supporters, op zijn familie en dus wil hij met opgeheven hoofd de F1 verlaten.

Hoe kan Red Bull dat doen?

Dan moet Perez nog één keer tweede worden (want Max gaat er niet aan meewerken dat hij eerste zou worden. En waar moet hij dat doen?

Als hij mee mocht kunnen komen in de straten van Vegas, dan kan het daar, maar anders kan hij mooi daar zijn carriere afsluiten, waar hij zijn beste prestatie bij RB heeft geleverd, als “Minister of Defence” en als “Legend”, namelijk in Abu Dhabi.

Laat AD2023 voor altijd de wedstrijd zijn, waarin Checo Perez liet zien dat hij Max (bijna) kon verslaan en dan kan hij in de stille maand januari besluiten dat hij in 2024 thuis gaat blijven.

Ricciardo en Lawson kunnen op korte termijn vervangen.

Eens?

5 2 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
7 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
SepaR
Gebruiker
1 maand geleden

Goed verhaal Eric,
Nu gaan er 18 punten naar zijn concurrent en raakt hij zijn 2e plaats waarschijnlijk in Brazilië kwijt als Mercedes net zo sterk voor de dag komt als vorig jaar. Enig realisme lijkt hij niet te hebben als je overtuigd bent te winnen van je teammaat die je eigenlijk al het hele seizoen al met speels gemak naar huis rijdt.

Tijd voor vervanging zou ik zeggen. Als hij slim is houd hij de eer aan zich zelf en gaat hij met pensioen. Die optie zal RBR hem vast wel geven voordat ze zelf de stekker er uit trekken! Ik kan me niet voorstellen dat het contract zo is dichtgetimmerd dat er geen ontbindingsclausules inzitten.

JohannF1
Schrijver
1 maand geleden

Ik sluit me volledig bij je aan Eric. Gisteren vergooide hij een gouden mogelijkheid op een p2 finish en verzuimde hij eveneens om daarmee de strijd om P2 in de wdc te beslissen. Dit deed heel erg denken aan een soortgelijke fout, die we nog recentelijk in Qatar hebben gezien. Zonde voor hem, maar ook voor het team, dat hij zichzelf op zo’n onnodige manier elimineert. Had hij de bocht prijs gegeven aan Leclerc (wat hij hoorde te doen) en netjes op p3 aangesloten, zat hij binnen enkele ronde weer achter Verstappen (hoe ver weet ik niet) te rijden, want zijn auto was veel sneller in de raceteam. Hij had hem snel genoeg ingehaald.

Mocht hij nog een kans hebben gehad, heeft hij die na gisteren vergooid. Een waardig afscheid zou inderdaad een p2 finish zijn. Niet dat ik denk dat RBR geen favoriet is in Brazilië. Ik verwacht ze dit jaar sterker daar. Maar het is de minst waarschijnlijke plek waar het gaat gebeuren. Komen we inderdaad uit op Abu dhabi. Daar zullen ze veel sneller zijn dan de rest en daar zou die het moeten doen. Wellicht is het twee keer achter elkaar zelfs mogelijk. Las Vegas kun je vergelijken met Monza, maar dan met veel minder bochten.

JohannF1
Schrijver
1 maand geleden
Antwoord op  Eric

Hahaha die GP. Staat me ook nog vaag bij Eric😜. Abu dhabi was MB altijd heel goed. Vorig jaar leek het onder de nieuwe reglementen wat minder. Het is voornamelijk een snel en vloeiend circuit, met wat (medium)snelle bochten, waar Mclaren bijvoorbeeld eerder hun voordeel uithaalt. Je hebt verder veel tractie en topsnelheid. Dat zijn de circuits die Ferrari goed liggen. Je hebt wel een stuk of 6 trage bochten, waar MB hun voordeel kan benutten, maar staat in schril contrast met de rest van het circuit. Voor Red Bull is het een ideaal circuit. Dus een 1-2 zou er daar in moeten zitten.

Las Vegas is idd wel zijn ding. Straten idd en net als Monza zo min mogelijk downforce. En gezien er amper bochten zijn, is de kans op fouten ook veel minder. Ook daar acht ik een 1-2 zeer waarschijnlijk. Zou zeker mooi zijn om de laatste 2 races als goede tweede te kunnen eindigen.

Friese Enfant Terrible
Gebruiker
1 maand geleden

Je schrijft dat Max in alle omstandigheden van Perez zal winnen. Dit moet zijn meestal in alle omstandigheden. Zeker is Max veel beter maar ook Max is niet altijd perfect.

Friese Enfant Terrible
Gebruiker
1 maand geleden
Antwoord op  Eric

Dat geldt toch voor iedereen die naast Verstappen komt? Dus degene die na Perez komt gaat het zelfde doormaken en zal geen wereldkampioen worden. Je moet je dus tevreden stellen met maximaal de tweede plaats en wie doet dat vrijwillig. Het zal niet eenvoudig worden een juiste teamgenoot te zoeken. Albon die kent zijn plaats maar bij Norris of Piastri zie ik de problemen vanzelf komen. Ik ben geen Perez lfan heb er dus geen probleem mee of hij gaat of niet. We zien het vanzelf. Eerst zondag nummer 17 en 52 total.

Lees meer