“Red Bull moet ervoor zorgen dat Max gelukkig en tevreden is!”

Via de collega’s van Formel1.de, die een deel van de uitzending van het Oostenrijkse Servus TV lieten zien, konden we meegenieten van het objectief commentaar van Christian Danner. Danner is een bekende F1-expert, die zijn bliek liet schijnen over de situatie bij Red Bull. Niet met Engelse bril of Mexicaanse bril maar gewoon nuchter:

Hij zegt daarin het volgende:

Daarnaar gevraagd, of Perez niet meer helemaal tevreden is met zijn rol als tweede rijder, zegt Danner (vertaald):

“Het is natuurlijk normaal, dat een coureur bij zichzelf denkt, en ten diepste gelooft, dat hij de snellere coureur is. Dat hij Verstappen kan verslaan en dat hij de betere is. Ik moet echter, met een beetje afstand, van buiten bezien daarvan zeggen: hij heeft geen kans! Verstappen is in alle opzichten beter en daarmee moet hij leven. Het is natuurlijk zo dat het altijd beter is om bij Red Bull de nummer 1b te zijn, als we het netjes zeggen, dan ergens anders te rijden, want je komt bijna elk weekend op het podium.”

En dan op de vraag, wie voor Red Bull de betere wereldkampioen zou zijn, of dat ze graag twee rijders hadden die wereldkampioen zouden kunnen worden:
Danner:

“Het is goed om een backup te hebben, maar in principe is Verstappen natuurlijk beter want hij is namelijk ook degene die de “Kohlen aus dem Feuer holt” als ze niet zo dominant zijn en het een beetje krap wordt. En daarom hebben ze een Verstappen nodig die gelukkig is, tevreden is en zijn eigen potentieel perfect kan benutten.”

Eens met Danner? Of liever de commentaren van de clickbaits van de TV, die van SkyF1?

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer