Records voor de eeuwigheid – Max Verstappen

Telkens als Max dit jaar en voorgaande jaren weer een record verbreekt en degene waar hij het vorige record van verbreekt, leeft nog, (of kan nog van zich laten horen…)  dan volgt er het vaste ritueel dat diegene blij is voor Max, dat “records er zijn om verbroken te worden” en dat ze blij zijn dat iemand als Max het dan lukt.

Het zijn ook vaak records – zo blijkt nu – die niet onaantastbaar waren. Dat leken ze wel, aantal overwinningen in één seizoen, aantal ronden op kop in één seizoen, maar nu wordt alles door Max verpulverd. En zelfs als gecorrigeerd wordt voor het grotere aantal GP’s, dus als de percentages genomen worden van de voorgaande records, dan verslaat Max die dus ook. Met gemak.

Het is ook niet zo, dat hij dan misschien in AbuDhabi het kan halen, aantal overwinningen of aantal ronden op kop, die heeft hij nu al, 3 races voor het eind. Max gaat ook zo stevig mogelijk daarmee door. Dat zit blijkbaar in hem en als het niet in hem zat, dan zou waarschijnlijk Jos hem daaraan herinneren. Dat hij nu Schumacher kan verslaan, wat Jos zelf niet lukte. En dat hij het nu moet doen, nu hij het materiaal heeft om het te doen. Ondanks de tegenstand van andere grote namen en teams.

Als je bedenkt dat Max 3 keer wereldkampioen is geworden in een tijd die tot zijn eerste WK gedomineerd werd door Hamilton, dan kun je niet zeggen dat hij toevallig op enig moment de beste auto had in een matig rijdersveld. Dat geeft die records nog meer glans! Max wint bijna alles wat er te winnen valt, terwijl een 7-voudig wereldkampioen nog steeds meerijdt. En die ook maar wat graag nog een wedstrijd zou winnen. Zoals hij dat elk jaar nog deed, tot vorig jaar.

Voor sommigen zijn de records wikipedia-statistieken (daar is Wolff al op teruggekomen richting Max overigens) maar het zijn nu eenmaal de records die tellen en blijven staan.

En wat dat betreft denken wij dat deze records van Max voor eeuwig zijn! Het zijn immers geen schaatstijden of zo, waar elke 5 jaar weer een nieuwe generatie met ander materiaal en betere trainingen de tijden weer scherper stelt, het gaat om aantallen overwinningen, aantal ronden voorop, aantal polepositions, aantal wereldkampioenschappen en alle andere “stats” die er maar zijn in de koningsklasse van de autosport. Hij wint niet een of andere rally, niet een of ander Brits toerwagenkampioenschap, hij wint met overmacht tussen de besten van de wereld in de meest bekeken autosport.

Wie denkt er ook dat deze records voor eeuwig zullen blijven staan?

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
JohannF1
Schrijver
29 dagen geleden

Super leuke column Eric! En ook ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat veel records van Max zullen blijven staan, en zelfs Max er niet meer aan zou komen. Neem de potentieel 19 overwinning die hij dit seizoen kan halen bijvoorbeeld. Als ze zich inderdaad aan hun belofte houden, dat er niet meer dan 24 races zullen komen, wordt het toch wel heel moeilijk daar nog ooit aan te komen. En dan is het meest bizarre dat hij er met een beetje meer geluk, 2 meer had kunnen winnen dit jaar. Neem Jeddah, zonder mechanische dnf, of Baku waar die een probleem had en 40 van de 50 ronde zijn setup zat uit te vogelen.

Lees meer