Piastri naar McLaren, Ricciardo de klos! Triple-aussie-soap!

Na de soap eerder deze week waarbij Alpine Piastri aankondigde als hun coureur vanaf 2023 en Piastri dat zelf ontkende en zei helemaal niet voor Alpine te gaan rijden, komt vandaag het nieuws dat Piastri naar McLaren gaat.

Blijkbaar heeft hij dus een contract getekend om vanaf 2023 Ricciardo te vervangen. Extra pijnlijk dus voor Ricciardo die zelf eerder social media gebruikte om aan te geven dat hij helemaal niet wegging bij McLaren.

Het contract tussen McLaren en Piastri zou al naar FIA’s recognition board gestuurd zijn en die zouden het contract ook al geldig hebben verklaard. Ook wel bijzonder dat dan de Australische manager Mark Webber zijn Australische protegé Oscar Piastri zodanig onderbrengt dat een andere Australiër, Daniel Ricciardo daardoor in de problemen lijkt te komen.

Het gedoe om de contracten, de opties en de einddata zijn vast interessant voor juristen, maar het blijft toch uitermate curieus hoe het in de topsport aan toegaat, als het op dit soort contracten aankomt. Szafnauer die uit de pers verneemt dat zijn coureur Alonso naar Aston Martin gaat, Ricciardo die dat nu waarschijnlijk ook moet vernemen via de pers…Het is dus feitelijk een jungle, waar journalisten ook niet daadwerkelijk toegang tot hebben.

Het meest voor de hand ligt dan dat Ricciardo naar Alpine terugverhuist, misschien ook het beste voor hemzelf. Of heeft hij nog andere opties?

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer