Persco’s zonder Hamilton, dus zonder politiek!

Luisterend naar de post-kwalificatie persconferentie waar Max, Charles en Carlos aansloten, valt vooral één ding op: Of, misschien meer dan één ding, maar dat komt voort uit dat ze elkaar off-track respecteren, mogen, ruimte geven en vooral niet naaien. Het kan best zijn dat het straks bij de start helemaal verkeerd gaat, maar dat is on-track. Daar willen ze vechten, daar willen ze competitief zijn.

Maar, als het gaat om de momenten na een race, in interviews, onderling, in de momenten direct na een race, dan is het zo’n verademing dat Hamilton er niet bij zit! Je merkt het meteen, voor wie al heel vaak die persco’s heeft gezien. Hamilton moet altijd vragen anders antwoorden, langer, met meer lagen, meer steekjes, meer “correct”, terwijl deze 3 (en eigenlijk alle anderen ook, dat gewoon niet doen.

Zelfs als de mogelijkheid er is, of als er naar gevraagd wordt, bijvoorbeeld het ophouden aan het eind van de pitsstraat, dan nog zijn Carlos en Charles niet zo, dat ze denken, dat ze dan Max even kunnen naaien. Gewoon straight antwoorden, dat zij het ook doen of gedaan zouden hebben. Volgende vraag!

Want wie hebben we dit jaar nog vaker daar gezien, die dat evenmin doen? Norris wil er nog wel eens wat bij halen, maar is niet een politicus, Piastri al helemaal niet, Russell moet altijd enorm oppassen wat hij zegt, juist vanwege Hamilton en Toto natuurlijk, maar steekt daar een politicus in? En wie hebben we dan nog meer? Wat zijn jullie gedachten?

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
JohannF1
Schrijver
1 maand geleden

Ben het volledig met je eens dat het een verademing is. Net als zijn interviews (het bandje) die je dan niet aan hoeft te horen. Hoop vooral daarom ook altijd, dat hij niet naar het podium gaat.

Antoinettef1
Gebruiker
1 maand geleden

Mooie omschrijving van de verschillen tussen de coureurs. Naar mij idee klopt de beschrijvingen perfect.

Lees meer