Niet Red Bull maar andere teams (met name Mercedes) schaden aanzien F1!

Naar verluidt is het cost-cap-drama nu in een volgende fase beland, waarbij Red Bull alleen nog, let wel, alleen nog maar een procedurele omissie kan worden verweten. De andere punten, van het teveel geld uitgeven, door de andere teams natuurlijk direct en volledig gekoppeld aan performance-budget, hetgeen op zich al onjuist is, zou nu weer van tafel zijn.

Daarmee is dit voor F1 typisch een geweldig opgeblazen rel, die de afgelopen weken sinds Singapore zijn weerga niet kende, het 2e kampioenschap van Max heeft overschaduwd, maar dus nu weer teruggebracht moet worden tot een verschil in opvatting over een procedure. In perspectief waarschijnlijk zoiets als de wijze waarop een team de kosten voor ziek personeel al dan niet geheel doorberekent, of alleen het deel dat uiteindelijk, na verzekering daarvoor, op het team drukt.

Waarmee slechts nog overblijft, maar helaas is dit niet “slechts”, het gedrag van andere teams, het lekken naar de pers, het bekend zijn bij Toto Wolff (die dat maskeerde door te stellen dat het een soort publiek geheim was in de paddock). Dat zijn dan wel enorm grove schendingen, niet zozeer dat er wat lekt, hoewel dat op zich al erg genoeg is, maar net name de verontwaardiging die er dan op volgt. De algemene, verontwaardiging bij met name Mercedes, over wat zij hadden kunnen doen met $ 7 miljoen, hoeveel tijd dat had gescheeld, hoeveel mensen zij hadden moeten ontslaan en ga zo maar door.

Wel jammer deze mentaliteit en onsportiviteit!

Zouden Toto Wolff, Zak Brown, SkyF1 dan nu hun verontschuldigingen aanbieden?

Deel dit artikel

5 3 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Hans
Gast
Hans
1 jaar geleden

Lewis Hamilton had tijdens zijn wereld kampioenschappen gemiddeld $ 60 miljoen per jaar meer budget als Red Bull. Hoe eerlijk was dat dan ten opzichte van Max?

f1 budgets.JPG

Lees meer