Multi 11-1 Grand Prix te vroeg?

Het team van Mercedes kon in Brazilië misschien voor het eerst dit seizoen de overwinning vieren, maar tijdens de nasleep van de race waren de schijnwerpers vooral op Red Bull gericht. Max Verstappen en Sergio Perez leken na afloop van de race niet tevreden met elkaar en dit zorgde voor nogal wat controverse.

“Max, what happened?” 

Verstappen ging aan het eind van de race teamgenoot Perez voorbij, waarbij ze Perez vertelden dat hij de plek terug zou krijgen, mits Verstappen geen andere plekken goed wist te maken. Echter leek Verstappen niet geheel geïnteresseerd in de team-orders die hij voorgeschoteld kreeg. Perez was hier overduidelijk niet blij mee en liet dit na afloop merken, door op de board-radio te zeggen dat Max zijn ware kleuren heeft laten zien. Perez vecht namelijk voor P2 in het kampioenschap met Leclerc, daarom vroeg het team of Max hem er lang wou laten.

Verstappen zei dat ze hem dat niet moesten vragen, hier zou hij zo zijn redenen voor hebben gehad. Dit zou onder andere iets met Monaco te maken hebben, waar Perez naar verluidt in de kwalificatie crashte om voor Verstappen te kunnen starten. Hiermee zette Perez zichzelf boven het team, omdat dit ervoor zorgde dat ze allebei achter titelrivaal Charles Leclerc moesten starten.

Nu wou Verstappen dus niet voor loopjongen spelen, en heeft het als het ware terug gedaan, ook al ging het hier niet om de overwinning maar om P6 en P7. En daarbij was Max simpelweg sneller.

Multi 11-1 te vroeg.

Was “Multi 11-1” dan niet een race te vroeg? Waarom moest het er hier al over gaan, en niet pas in Abu Dhabi? Al helemaal gezien Leclerc in het begin van de race na contact met Norris in de muur belandde, en het er dus helemaal niet naar uitzag dat Perez de teamorders wanhopig nodig zou hebben. Misschien kunnen Red Bull en Perez zich beter afvragen hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om alsnog achter Leclerc te eindigen. In plaats van bij Max Verstappen aan te kloppen.

En zoals Max ook al gezegd heeft: “Die 2 punten maken geen verschil. Hij moet er hoe dan ook voor zitten. Ik zal er in Abu Dhabi alles aan doen zodat Perez tweede kan worden in het kampioenschap.” Max is dus wel degelijk in staat om voor het team te racen. Ook al leek het daar in Brazilië niet op, wat dan de uitzondering was die race weet niemand.

“This shows who he really is.” ~ Perez 

Voor zowel Perez en Verstappen als Red Bull is dit niet goed voor hun imago, waar ze dit beter achter de schermen glad hadden kunnen strijken, lijkt dat niet gebeurt te zijn. Hierdoor komt dit na de race, temidden van alle andere emoties naar boven. En er lijkt dus meer onder te zitten dan gedacht. Aangezien Perez ook niet twee keer nagedacht heeft voor hij Verstappen’s naam door de modder sleurde.

Volgens Max’ Board-radio lijkt het erop dat ze dit wel besproken hebben, “I told you already last time, you don’t ask that again to me!” zei hij gefrustreerd. Misschien onderliggend extra gefrustreerd omdat Red Bull Mercedes niet bij kon benen, en Hamilton zijn race heeft verpest, en hij daarvoor een 5 seconde tijdstraf kreeg. Maar dit zegt hoe dan ook genoeg. Want wanneer was “last time” en waarom zou Red Bull het dan alsnog aan Max vragen? Blijkbaar kunnen Perez en Verstappen dan toch niet zo gemakkelijk samen door één deur. En kiest Red Bull dan de kant van Perez, in plaats van het tussen beiden op te lossen.

De manier waarop Perez het Max kwalijk neemt, en Christian Horner tegenover hem verontschuldigt, lijkt niet zomaar uit het niets te komen. Na afloop van de race heeft Max gezegd dat ze om tafel zijn geweest en het opgelost hebben. Maar was dit dan niet veel te laat? Want de schade is al aangericht.

Wat denk jij dat er gebeurt kan zijn tussen Verstappen en Perez, dat tot dit drama geleid heeft?

 

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Peet Proleet
Gebruiker
1 jaar geleden

Ik heb kortstondig overwogen om te stoppen met F1 kijken na dit akkefietje. Uiteraard zijn de ins en outs ons niet bekend, Checo heb ik altijd een sympathieke mexicaan gevonden, maar iets stinkt er. Ik weet alleen nog niet of het de Mexicaanse bonen zijn, of de frieten die te heet worden gebakken.

NB, prettige site dit. Nieuw ;-)?

Eric
Admin
1 jaar geleden
Antwoord op  Peet Proleet

Thanks! Ja, redelijk nieuw nog Peet Proleet!

Peet Proleet
Gebruiker
1 jaar geleden
Antwoord op  Eric

Doe zo voort. Eea leest in iig geval inhoudelijker een stuk prettiger weg dan….ach, je snapt het wel (-)

Lees meer