Max wint ook Zandvoort!

Ondanks meer tegenstand dan verwacht, vooral vanwege andere strategie van Mercedes en juist minder van Ferrari (maar wie had dat niet gedacht?), heeft Max de wedstrijd toch naar zich toe getrokken. Max wist direct de leiding te pakken en moest die afgeven, toen de Mercedessen langer doorkonden op de gele band. Na een VSC en reguliere SC zat Max direct achter Hamilton op de rode band, waar Hamilton nog de gele band had. Hamilton maakte het Max niet moeilijk, hij zette al ver voor de finishlijn aan en Max had het hele rechts stuk om er meteen voorbij te gaan.

Perez, Max’ teamgenoot, kwam er de hele wedstrijd niet aan en wist ook op het eind niet plaatsen goed te maken. Alleen vanwege een unsafe release door Sainz, die daardoor 5 seconden tijdstraf kreeg, ging Perez weer naar de 5e plek.

Gevraagd aan Max, of Mercedes beter af zou zijn geweest, als ze ook Russell op de medium band voor hem hadden gehouden, zei Max: I think I would have got them both”. En dat zegt Max dan zonder erbij te lachen, gewoon serieus, zoals hij gisteren ook al zei dat hij niet bang was voor de long-run pace van de Mercedes. Je bent kampioen of niet, Max is dat, …….. echt, ………alweer.

De uitslag was uiteindelijk als volgt:

1 Verstappen
+↓ 2 Russell 4.071
+↓ 3 Leclerc 6.858
+↓ 4 Hamilton 2.087
+↓ 5 Perez 5.152
+↓ 6 Alonso
+↓ 7 Norris
+↓ 8 Sainz
+↓ 9 Ocon
+↓ 10 Stroll
+↓ 11 Gasly
+↓ 12 Albon
+↓ 13 Schumacher
+↓ 14 Vettel
+↓ 15 Magnussen
+↓ 16 Zhou
+↓ 17 Ricciardo
+↓ 18 Latifi
+↓ 19 Bottas
+↓ 20 Tsunoda

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer