Max Verstappen wint Canadese Grand Prix na een geweldige finale.

In een spannende race heeft Max Verstappen tot op het eind de Ferrari van Carlos Sainz achter zich weten te houden. Deze grandioze prestatie vergroot aanzienlijk zijn voorsprong in het WK, omdat zijn twee titel-rivalen niet op het podium wisten te eindigen.

Lees ook: Een weekend om te vergeten voor nummer 2 en 3 in het kampioenschap.

Als we zo de andere media volgen, dan wordt Max’ prestatie nog meer in perspectief geplaatst. Het 15 ronden Sainz achter zich houden heeft iedereen geïmponeerd. Dat hij daarvoor de hoge topsnelheid goed kon gebruiken en het accelereren uit de laatste bocht voor het lange rechte stuk waren belangrijk, maar vooral ook hoe kalm Max dan blijkbaar blijft. Sainz had alles geprobeerd en het was voor hem de kans om in één keer zijn seizoen weer op de rails te krijgen en weer een beetje uit de schaduw van Leclerc te stappen. Hij heeft dus zeker niet ingehouden en als hij maar een beetje kans had gekregen dan had hij het echt wel geprobeerd.

Hamilton knap derde en daarmee ook weer een keer voor zijn teamgenoot Russell. Moet wel gezegd dat dat dan ook weer met plotseling opgestoken optimisme wordt begeleid. Silverstone over 2 weken en Mercedes denkt dat ze daar er ook weer bij kunnen zitten. In de persconferentie na de race hintte Hamilton alweer op de berichte bocht Copse, maar Max deert dat allemaal niets en deed nog even voor hoe hij daar dan doorheen zou bouncen. Hamilton moest toen nog even kwijt dat Max dat niet zou kennen en Sainz wel. Waar Max daar stoïcijns onder blijft, lijkt Hamilton met al zijn fans dat vuurtje gerust aan te steken. Het zij zo.

Andere verrassingen in de race, natuurlijk het uitvallen van Perez en het achteruit schieten van Alonso, waardoor anderen er iets beter uit zagen. Leclerc op 5, die daardoor de schade nog wist te beperken. De voorsprong van Max is best groot te noemen, maar zelf laat hij niet na bij elke vraag daarover te verwijzen naar hoe het na 3 races er uit zag en hoe het er nu uitziet en hoe snel het kan veranderen.

Maar, in deze vorm, zien jullie dat snel weer omslaan?

 

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer