Max laat niet met zich sollen, al helemaal niet door Ocon.

In Q1 in Las Vegas, waar de meeste coureurs nog op de baan waren en iedereen dacht dat ze aan het eind van de sessie de beste tijden konden rijden, werd het dus een beetje drukker.

Om een goed plekje op de baan te krijgen, liet Max een gat vallen naar zijn voorganger, waarna Ocon dacht, dat hij daar ook nog wel tussen kon gaan zitten. Het is al niet goed te bevatten waarom je dat überhaupt zo wilt doen tegenover je tegenstanders, maar bij Max pakt zoiets natuurlijk sowieso verkeerd uit. Max zette aan, en viel Ocon gewoon aan in bocht 1, alsof het om een plekje in de race ging. Max noemde Ocon een “idiot” en Ocon kon na de sessie alleen maar klagen dat Max heel hard bocht 1 ingedoken was. Ook dat geeft de verhoudingen nog maar even weer.

Max legt het bij SkySport Deutschland nog een keer uit:

“Alle machten eine Lücke, und plötzlich kam er wie ein Idiot zwischen zwei Autos, driftete komplett und traf fast das Heck meines Autos in T14. Also lasse ich eine Lücke zu den anderen und dann versucht er, mich in der letzten Kurve zu überholen, um seine eigene Runde zu starten… – Und dann dachte ich:
Naja, wenn du mich nervst, nerve ich dich auch in Kurve 1, und das hat natürlich geklappt.”

Max was toch al door naar Q2, voor Ocon spande het er nog om en hiermee deed hij zichzelf de das om.

Misschien dat Ocon weer een opfrisser nodig had dat Max ook niet met zich laat sollen als hij al ruim wereldkampioen is en er niets meer op het spel staat, behalve dan de records voor de eeuwigheid, maar zelfs dan heeft Max geen zin in unfair gedrag. Van niemand niet maar zeker van Ocon niet.

Had Max gelijk of had hij Ocon moeten laten gaan?

Deel dit artikel

3.7 3 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer