Max kan nog veel progressie boeken

Laten we het maar positief aanvliegen: Een Fransman die van 2015 tot en met 2022 voor Red Bull heeft gewerkt als hoofd engineering, Guillaume Rocquelin, is van mening dat Max minder is dan Vettel, als het gaat om zijn technisch inzicht.

Hij zegt daar letterlijk van:

“Ik denk dat Max wel meer natuurlijk talent heeft. Daar teert hij het meeste op, maar Sebastian was completer. Max is altijd een baas geweest, heeft een hoop zelfvertrouwen, weet wat hij wil en is heel direct. Maar ik zal eerlijk zijn. Max is technisch zwak ten opzichte van andere coureurs waar wij mee gewerkt hebben. Ik denk dat hij nog een hoop progressie moet boeken. Op dat gebied moet hij zich echt nog verbeteren. Dan heb ik het over het ontwikkelen van de auto”, besluit Rocquelin.

Dus, zonder het hele interview hier te herhalen, is het toch wel wat bijzonder, dat deze geluiden nooit van Adrian Newey te horen zouden zijn, of zelfs maar een hint in die richting, integendeel. Het is ook niet dat van Max niemand iets mag zeggen, maar dit komt toch wel raar over, juist op technisch vlak. Je zou denken dat juist Max, met de opvoeding die hij in de karts heeft gehad, veel inzicht heeft in wat een auto nu sneller maakt en wat niet. En dat hij dat ook over kan brengen. Het zal toch niet zo zijn, dat hij met de auto’s altijd het snelste is en dan ook nog het meest de banden kan sparen, terwijl de set-up maar matig is?

We zullen er van F1Cover nog wat verder induiken en dan laten weten, of het past in de “van de vertrekkende coureurs niets dan goed”-benadering of dat er nog wat anders speelt rondom deze Fransman. Misschien dat zijn overstap naar de junior-categorie van Red Bull is voortgekomen uit Max’ wens om met Lambiase te werken, maar dat speelt al vanaf april 2022. Het is toch wel raar, dat een Red Bull-medewerker zich op die manier uitlaat over de verschillen die er zouden zijn, tussen coureurs.

 

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer