Max in rijtje Senna, Schumacher, Hamilton niet.

In een bijdrage van Formel1.de waar Marc Surer als expert aan het woord komt, ging het om een groot aantal actuele dingen, onder andere het record aantal zeges van Max. Daarvan vindt Surer dat het zeker vooral percentage-gewijs bekeken moet worden, omdat nu eenmaal veel meer GP’s verreden worden dan voorgaande seizoenen.

Max of de auto?
Natuurlijk komt het dan op de vraag, of Max dan zo goed is, of juist zijn auto en Surer geeft dan aan, dat Max zijn teamgenoten veel duidelijker weet te verslaan, dan dat Hamilton dat kon. (Hetgeen ook dit jaar maar weer blijkt) Surer en de interviewer, Christian Nimmervoll, geven aan dat Max eigenlijk van geen enkele teammaat een spaan heel hield, mede door zijn unieke stijl en de vaardigheid om een “spitse” auto toch nog te kunnen beheersen. Het is precies het argument dat Alonso ook aanhaalde, voorfgaand aan de GP van Mexico.

Het is er al eerder over gegaan, dat Max een auto kan besturen, waarvan de achterkant niet erg stabiel is. Dat konden vroeger ook alleen maar Schumacher en Senna en in dat rijtje noemt Surer dus Hamilton niet.

Perez zou dichter op Hamilton of Russel zitten!
Nimmervoll geeft dan nog een deel weer van een interview met Hans-Joachim Stuck bij Servus-TV, die ook Max zeer prijst. Max heeft dit seizoen in de Red Bull het hele veld gedeklasseerd. Saillant is nog, dat hij ook aangeeft dat een coureur als Perez, als hij met een andere teammaat had gereden, zoals Hamilton of Russell, dan zou hij er dichter bij hebben gezeten, dan nu bij Max. “Perez heeft de pech dat hij teammaat is van de allerbeste”.

Boycot van Sky terecht!
Wat natuurlijk nog even aan bod komt, is de boycot van Sky. Nummervoll had misschien liever gezien of beter gevonden als ze een keer Ted Kravitz op de hak hadden genomen, maar Surer vindt het juist goed dat ze een keer van zich afgebeten hebben. Hij redeneert als volgt: Sky meent dat zij zo ongeveer dè F1-zender zijn, maar permitteren zich nog steeds, heel sterk voor Hamilton te zijn. Dat vindt hij niet kunnen, temeer daar ze op F1TV, dus ook buiten Engeland het commentaar verzorgen. Dat zou voor hen eigenlijk moeten betekenen, dat ze neutraal zouden moeten zijn, maar dat zijn ze dus niet. Over de uitspraak, dat de titel van Hamilton “geroofd” zou zijn, windt Surer zich ook nogal op. Hij geeft aan dat Max de titel juist op de baan heeft gewonnen en niet achter de “grüne Tisch”. Wat Masi daar ook voor beslissing in heeft genomen, het was Max die Hamilton op de baan voorbij ging. Surer ziet dat de Engelsen daar nog steeds niet overheen zijn en dat ze de tijd missen dat Hamilton, als Brit, alles won.

Voor wie dat interview wil terugkijken:

Deel dit artikel

4 4 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer