Live-blog GP België – Spa

Eén van de columnisten van F1Cover.nl, Rob, is trackside en zal leuke foto’s en weetjes direct vanaf het circuit hier delen. Volg en deel!

Image

Niet zoveel LH fans hier. Het is Max Verstappen land. Voor nu is het nog saaie boel rond het circuit en vooral grijs en grauw. Wat spatjes regen.

13:22

Terwijl de klassiekers hun rondjes rijden neemt de regen langzaam iets toe. Verwacht een licht vochtige baan in FP1, waarin de teams niet veel zullen leren, omdat de kwalificatie en de race vermoedelijk in droge omstandigheden verreden worden.

Toch een droge FP1 naar het zich laat aanzien en meteen doet max wat hij altijd doet: gas geven op de eerste vliegende ronde. Het gat naar anderen op Medium of Hard is wat vertekend, maar het is rond de 2s en zelfs 3 naar Alonso of Norris op Soft.

 

Terwijl de Haas van Magnussen verwijderd wordt komt ook het publiek langs de baan al in beweging, twijfelend of de coureurs deze sessie nog op de baan gaan komen.

Ondertussen een kleine throwback naar gisteren, toen de deuren voor het eerst open gingen en er behalve een pitwalk ook fantastische historische F1 auto’s te bewonderen waren, door de vernieuwde -nu echt oogverblindende – Eau Rouge.

 

En zo eindigt FP1 toch nog nat. De laatste coureurs glibberen en glijden naar de pitstraat…terwijl de fans wegduiken onder paraplu’s of naar hun poncho’s grijpen. Stevige bui!

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer