Gaat Ricciardo stoelendans verliezen?

Ricciardo is de F1-coureur die geen rust heeft tijdens de zomerpauze en ook nog eens veel negatiefs te slikken heeft. De Aussie-soap, zoals hier eerder beschreven, heeft hem zijn plek bij McLaren voor 2023 gekost en langzaam maar zeker wordt dan duidelijk, hoe het er uit zou kunnen zien, als de rookwolken weer wat optrekken. Overigens is die Aussie-move best nog onderbelicht. Stel je voor dat Max in de nadagen van zijn carrière door een andere Nederlander, met een Nederlandse manager, in zo’n positie zou komen, dan zou de wereld (Nederland)  toch te klein zijn?

Maar, de actuele situatie is dat bekend wordt dat Ricciardo dan voor 2023 zijn contract afgekocht wil hebben, hetgeen McLaren dan USD 17 miljoen zou kosten. In hoeverre het meespeelt, of Ricciardo dan in 2023 alweer elders racet, is onduidelijk. De belangrijkste vraag is natuurlijk, waar Ricciardo terecht zou kunnen. Logisch zou lijken, dat hij “teruggaat” naar Alpine, maar recent zouden die gezegd hebben dat ze Ricciardo niet terug willen. Misschien om sterker te staan in onderhandelingen, misschien gemeend, dat is op dit moment natuurlijk onduidelijk.

Want Alpine zou ook geïnteresseerd zijn in Gasly en dat zou omgekeerd ook het geval zijn. Gasly zou namelijk weg mogen bij Alpha Tauri, als hij zich kan verbeteren en dat kan als hij naar een team gaat, dat boven Alpha Tauri eindigt in het wk. Wie dat in een contract heeft opgenomen, vanuit Alpha Tauri bezien, moet overigens een moment zijn of haar hersens hebben uitgeschakeld, want het zou kunnen betekenen, dat als Gasly “per ongeluk” de Alpha Tauri de laatste races in de muur parkeert, hij daardoor naar een team weg kan. Belachelijk natuurlijk.

Maar, daarmee zou dan Gasly naar Alpine en zou voor Ricciardo die optie wel zo ongeveer wegvallen. (Niet 2 rijders die het team willen leiden in één team) De tijd bij McLaren en het feit dat hij om de oren gereden wordt door Norris, heeft Ricciardo’s marktwaarde een geweldige knauw gegeven. In een analyse op yt zou Ricciardo willen wachten op MB, waar contracten van Hamilton en Russell eind 2024 zouden aflopen. Dat lijkt F1cover.nl echter absoluut niet realistisch.

Dan blijven er dus alleen maar minder goede teams over, waar Ricciardo zich te goed voor zou kunnen voelem, enerzijds, of waar hij zijn carrière nog meer de grond in boort, als hij daar naar toe zou gaan.

De keuzes nemen af voor Ricciardo en mogelijk an hij het meeste geld er uit slepen, als hij niet meteen een ander team vindt. Dan kan 2023 zomaar plotseling een jaar zijn, dat de goedlachse Australiër ontbreekt op de grid… Wat een situatie! Of zien jullie nog kansen voor hem?

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer