Gaat Hamilton Perez’ carrière beëindigen?

Na de GP van Japan is Hamilton Perez in het kampioenschap genaderd tot op 33 punten. Dat is op zich wel een goede buffer, maar waar Perez aan Singapore en Japan slechts 4 punten overhoudt, heeft Hamilton daar maar liefst 26 punten behaald. Dus die 33 was 2 races geleden nog 55 punten en dus gaat dat heel hard. En dat, terwijl de Mercedes volgens tenminste Hamilton niet goed is ( hij snakt naar de auto van 2024) en Perez steeds hoort dat de RB19 een rocketship is.

Voeg daarbij dat Red Bull zeker niet achter een Mercedes wil eindigen, in een seizoen waarin ze zo verschrikkelijk dominant zijn, dan zal het Perez zeer kwalijk genomen worden, als hij met deze auto niet voor de Mercedes van Lewis Hamilton kan blijven. Het betekent voor Perez alleen nog maar meer negatieve druk (hij kan het eigenlijk niet goed doen, hooguit presteren wat van hem verwacht mag worden).

Mercedes zal er juist andersom alles aan gelegen zijn, dat ze Red Bull dan toch op die manier kunnen verslaan en Hamilton op het eindpodium weten te krijgen. Op dit moment lijkt het met de 33 punten voorsprong best onwaarschijnlijk maar daarom is het juist ook zo gevaarlijk voor Perez. Er zijn geen circuits waar Hamilton minder op is en er komen ook geen circuits waar Perez in het verleden op kon uitblinken. Russell zal zich noodgedwongen schikken in de rol van tweede rijder, hoe vreselijk hij dat ook zal vinden, maar nu Hamilton dan nog wat te winnen heeft, zal hij wel moeten. Vandaag bleek wel dat die 2 allesbehalve goed met elkaar in één team passen, maar dat wordt dan weer snel binnenskamers verder besproken. Daar zal zeker een telefoontje van Toto Wolff aan te pas gekomen zijn. En met de Engelse pers hoeven ze ook niet al te veel kritische vragen te verwachten. Dan moeten ze elkaar eerst te lijf na een wedstrijd en dat was vandaag nog niet helemaal het geval….

Maar, als Hamilton dus aan het eind van het seizoen (dat is helaas alweer over 6 wedstrijden…) dan voorspellen wij dat het dan over en uit is voor Perez bij Red Bull, dus ook bij het team van Alpha Tauri en we zien ook niet dat dan een ander team hem erbij zou nemen. Juist niet na een dag als vandaag, waarbij hij juist de fouten maakt die rookies zouden maken. Juist de rookies, zoals met name Piastri en in minder mate Lawson laten zien dat ze juist direct goed kunnen zijn.

 

 

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer