Gaan Leclerc en Sainz er samen af?

Nu Ferrari de keus voor eerste en tweede rijde angstvallig voor zich uitschuift, neemt de rivaliteit tussen de coureurs mede daardoor meer toe. Sainz hoeft zich niet neer te leggen bij een rol als tweede rijder op die manier en hij zal dat uit zichzelf natuurlijk ook nooit doen. De beslissingen van Ferrari en de strategische fouten in recente GP’s geven ook een rare verhouding tussen het team en de coureurs. De coureurs lijken meer zelf te willen beslissen, juist omdat de beslissingen van de pitmuur soms zo fout hebben uitgepakt.

Daarmee wordt het de komende wedstrijden nog aan de coureurs zelf overgelaten, waar we in Oostenrijk bij de Sprint al een klein voorproefje van gezien hebben. Op de zaterdag in Oostenrijk leek er nog een soort eensgezindheid dat ze toch niet bij Verstappen gekomen zouden zijn, ook als ze niet tegen elkaar zouden hebben geraced. Na de zondag moet die eensgezindheid toch in twijfel getrokken worden, toen bleek dat Ferrari sneller was dan de Red Bulls en Leclerc vrij eenvoudig Max kon passeren en ervoor blijven. De kortere sprint en het inlopen van Leclerc op het eind zullen achteraf dan misschien in de analyses uitgewezen hebben dat ze tenminste Max hadden kunnen aanvallen. En daar is die tactiek van Ferrari mede op gebaseerd, 2 rijders die voorin mee kunnen en beiden moeten zo veel mogelijk punten afpakken van Max, waar dat kan.

Ook het Duitse Formel1.de heeft het in hun halfjaaroverzicht op youtube over de mogelijkheid dat Sainz en Leclerc elkaar zouden kunnen raken.

Met een beetje onenigheid over de strategische keuzes hoeven coureurs niet meteen hun hoofd te verliezen en elkaar op de baan te raken, maar dergelijke ongelukken zijn nu eenmaal ook niet uit te sluiten. Overigens ook niet tussen Perez en Verstappen, maar de verhoudingen liggen duidelijker en als Sergio onverhoopt Max zou raken en uitschakelen in een GP, dan zou dat voor hem mogelijk ernstiger gevolgen hebben dan als het gaat om de 2 Ferrari-coureurs. Een ongeluk hoeft ook niet te gebeuren zoals Senna ooit Prost eraf reed, immers, ook de manier waarop de Mercedessen van Rosberg en Hamilton elkaar uitschakelden in Spanje 2016 is prima mogelijk. Waarbij het allemaal wat onduidelijker is, wie nu waaraan schuld heeft en knopjes op het stuur als boosdoener of mede-oorzaak aangewezen kunnen worden.

Lees ook: Rosberg over Hamilton “Ik heb nergens spijt van!

Sainz vecht de komende GP’s voor een soort laatste kans om er dit seizoen weer bij te komen. Na de winst op Silverstone en de uitval buiten zijn schuld in Oostenrijk zal hij dat ook zo voelen en menen dat het zijn goed recht is om voor eigen winst te strijden.
Leclerc heeft Oostenrijk gewonnen, is weer een klein beetje ingelopen op Verstappen en zal ook menen dat hij nu koste wat kost de punten moet gaan pakken. Een recept voor een crash? Wie weet!

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer