Dit vindt Dr. Marko van Red Bull coureurs

Recent heeft Dr. Helmut Marko in een interview dat op de site van Red Bull is geplaatst, laten weten wat hij van de diverse Red Bull rijders vindt.

Wij halen een aantal citaten van hem daar uit, want er zitten, zoals we dat kennen van Dr Marko, een paar opmerkelijke uitspraken tussen. Hij neemt geen blad voor de mond, waar meestal iedereen zeer op de vlakte blijft als het gaat om de kwaliteiten van de coureurs.
Vertaling F1Cover

SEBASTIAN VETTEL

“Sebastian kwam al heel jong naar ons. Hij was zeer analytisch en ijverig. Alles wat er technisch mogelijk was, heeft hij benut. Daarom was hij uitiendelijk beter dan de getalenteerde Mark Webber. Mark was bijvoorbeeld op de Nürburgring of de derde sector van Barcelona onverslaanbaar, maar over een heel jaar wist Vettel het te winnen. Hij deed me in zekere zin denken aan Niki Lauda, al kwam die pas op latere leeftijd in de Formule 1”

Bahrain, April 2009: Zu Saisonende war Sebastian Vettel Vizeweltmeister

 

DANIEL RICCIARDO

„Een vrolijk natuurtalent met geweldige autobeheersing. Daniel stapt in een auto en is vanaf de eerste meters snel. Zijn carrière ging altijd bergopwaarts bij Red Bull. Hij versloeg direct Vettel in zijn eerste jaar. Toen Max kwam, was dat een keerpunt in zijn carrière. In plaats van de strijd aan te gaan, zocht hij het verderop. We hebben kunnen zien waar dat toe geleid heeft. Jammer!” Zijn basissnelheid is vergelijkbaar met die van Max maar hij mist de uiterste consistentie.

Nach ein paar Rennen stieg Daniel Ricciardo 2012 in den Toro Rosso.

 

CARLOS SAINZ

„Hij was in de lagere klassen altijd erg snel. Hij stond lang in de schaduw van zijn vader en kreeg onterecht het imago van het verwende zoontje. Hij had pech om Max als teammaat te hebben. Er was een giftige stemming tussen beiden. Daarom is hij later naar Renault en daarna naar McLaren gegaan. Hij is ongetwijfeld een top-coureur die bijna net zo goed was als Max

Marko zeigt Sainz sein Arbeitsgerät, den Toro Rosso. Red Bull Ring 2014

 

ALEX ALBON

„Alex heeft in de junior-klassen veel crashes gehad, daarom zijn we toen niet met hem verder gegaan. Na deze roekeloze fase hebben we hem teruggehaald en hij had niets van zijn snelheid verloren. Hamilton heeft zijn carrière niet gebroken maar wel belemmerd. Brazilië 2019 lag hij tweede toen hij hem achterstevoren duwde en Red Bull Ring 2020 ging hij buitenom Hamilton maar die duwde hem de grindbak in. Die race zou hij gewonnen hebben. Daarom stond hij met lege handen en hij heeft dat lang moeten verwerken. Hij is heel snel, maar misschien wel een te aardig mens. Een beetje zoals Coulthard, die uiteindelijk niet hard genoeg was.

Toro Rosso, Red Bull Racing, DTM, Williams: Alex’ wechselvolle Geschichte

 

YUKI TSUNODA

“Yuki is een totaal a-typische Japanner. Normaal zijn Japanners beleefd en gedisciplineerd maar dat is Yuki geen van beide. Hij neigt naar woede-uitbarstingen. Maar hij is desalniettemin supersnel. Hij heeft een geweldig potentieel, als hij buiten zijn stress-window is. Iedereen vindt Yuki aardig, ondanks dat niemand zo uit kan halen als hij”

Jeder mag Yuki – sogar der gestrenge Doktor.

 

PIERRE GASLY

“Pierre heeft in vrijwel elke klasse 2 jaar nodig gehad om voor de winst mee te kunnen strijden. Hij heeft fouten nodig om van te leren. Bij Red Bull is hij op Max gestuit. Hij heeft uitvluchten gezocht, in plaats van de fout bij zichzelf te zoeken. Bij Alpha Tauri is hij heel snel en de leider van het team die ongelooflijke dingen doet.”

2019 wechselt Pierre Gasly zwischen Red Bull Racing und Toro Rosso.

 

CHECO PÉREZ

“Wij hadden hem al als tiener op de loonlijst. Vooral zijn snelheid over een hele wedstrijd vonden wij indrukwekkend. Het heeft even gedruurd voordat hij bij Red Bull kwam. Hij kwam met een overwinning en was positief gestemd. En toen kwam hij Max tegen. Toen trad er een onzekerheid op, vooral in de kwalificaties. Maar dat heeft hij nu achter zich gelaten. Hij is een goede teamplayer. Zonder hem was Max geen wereldkampioen geworden. Hij geniet van het leven, zoekt zelf zijn hotels uit en heeft zijn eigen staf, maar dat zijn allemaal prima mensen”

Spätes Match: der Doktor und Monaco-Sieger Checo 2022

 

MAX VERSTAPPEN

„Max is  zeker de snelste die we ooit hadden. Daarnaast wordt hij langzaam maar zeker ook de meest complete coureur. Hij is een talent dat misschien eens per decennium voorkomt. Het totaalplaatje van snelheid, voorkomen en zelfvertrouwen is uniek. Hij verbergt zich niet, zegt ook in interviews waar het op staat, ook als het niet aangenaam is. Hij staat voor wat hij zegt – een echt sterk karakter. Op het circuit is op dit moment niemand sneller over één ronde dan hij. Wedstrijd-intelligentie had hij al vanaf het begin. Bij zijn eerste zege in Barcelona zag je dat al, toen hij net nieuw was bij Red Bull Racing en de ervaren Kimi Raikkonen 40 ronden achter zich hield, banden spaarde waar niet ingehaald kon worden en altijd voorsprong nam, voordat hij aangevallen kon worden. Max is een kampioen die van zijn vader de perfecte uitrusting heeft meegekregen en dankzij de WK-titel meer ontspannen is dan ooit.

Max Verstappen ist der zweite Weltmeister aus der Marko-Schule.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer