De oorzaak van Leclerc’s ongeluk?

F1 is een heel serieuze business met grote belangen. De rivaliteit is groot en lijkt maar zelden gespeeld. Toch is er wel tijd voor wat humor zo nu en dan, meestal bij degenen die er net iets verder van af staan. De journalisten dus. En vaak gaat het bij de journalisten, analitici, criticasters etc. om de voorspellingen die ze doen. En het is natuurlijk leuk als die voorspellingen uitkomen of juist helemaal niet.

Een extra dimensie die de voorspellingen nog leuker maakt is dat sommigen menen of grappen dat ze met die voorspellingen ook de uitslag ervan beïnvloeden. Je wilt iets zo graag, dat het daardoor niet uitkomt. “Jinxen” is goed Nederlands.

Zo is de “Onesie” van Tommy van WTF1 (of liever gezegd die van zijn kindje) onderhand garant voor een overwinning van Max of, andersom, met de verkeerde onesie heeft Max geen kans.

Terug naar waarom Leclerc dan zondag uitviel…

F1 reporter Chris Medland liet in zijn column weten hoe de wedstrijd verliep:

De eerste 10 ronden leek het alsof Leclerc de race zou gaan verliezen, omdat Max kon aandringen. Toen hij Max van zich af kon houden leek het weer in het voordeel van Leclerc om te draaien.  Max moest vroeg naar binnen voor nieuwe banden en de druk leek even afgenomen. Toen Max eerder een keer echt had aangedrongen en Leclerc had moeten verdedigen, had een collega reporter naast hem gezegd: “You always feel Charles has got a mistake in him, don’t you?”. Medland had dat beaamd hoewel hij niet verwacht had dat er zo’n uitvalbeurt zou volgen.

Ziedaar, de oorzaak van de uitvalbeurt van Leclerc, het was gejinxed! Toch?

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer