De oorzaak van al het gedoe? Wolff is een slechte verliezer!

In het Duitse sport-youtube-kanaal van Champ1.de wordt Ralf Bach,

F1-expert, hoofdreadacteur van F1-insider.com, geïnterviewd over alles wat er actueel speelt, de budget cap breach, het lekken van informatie vooraf en het verlies van Mercedes tegen een frisdrank-fabrikant in 2021.

Kijk hier het interview zelf:

Bach doet een aantal krasse uitspraken, onder andere dat algemeen bekend is dat Toto Wolff niet goed tegen zijn verlies kan.

“Er steht jetzt nicht gerade als faire Verlierer in der Oeffentlichkeit” zo zegt hij het letterlijk.

En het feit dat hij nog steeds niet over het verlies van 2021 is, maakt dat hij linksom of rechtsom alsnog het kampioenschap naar Hamilton wil zien te krijgen.

Op de vraag van de interviewer, wat er dan met de F1 zou gebeuren, als ze alsnog Max “achter de groene tafel” het kampioenschap van 2021 zouden afpakken, zegt Bach:

“Den könnten Sie gleich zusperren”. Ofwel, ze kunnen de F1 direct opdoeken, als ze Hamilton alsnog het kampioenschap zouden geven.

Bach is al tijden insider, verklaart dat ook Zack Brown nu plotseling een brief stuurt, onder andere omdat hij tenminste 3 keer als persoonlijke gast van Toto Wolff DTM-wedstrijden bijwoonde. Hij noemt ook nog anderen, die tot “Toto’s Armee” behoren, zoals Bach dat noemt en die dan nu door Toto in stelling gebracht worden.

Over Max is hij duidelijk. Verdiende winnaar, dit jaar nog duidelijker dan vorig jaar.

Met betrekking tot de budget cap vind Bach dat als je iets toch niet kunt controleren, dat je dat dan ook niet moet willen. Hij lijkt er goede argumenten bij te hebben, met name omdat hij aangeeft dat niemand van de FIA toegang krijgt tot de Mercedes-fabriek in Sindelfingen en evenmin in Maranello.

Bach ergert zich (terecht) aan het gedrag van de FIA< waarbij de hoogste baas tijdens het geode met Red Bull in de pitbox met Toto Wolff staat te lachen. Hij vindt dat dat soort dingen echt niet kan.

 

 

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer