Coureurs kijken samen naar race-situaties, lachen Alonso uit

Bij de rijdersbriefing tijdens de Franse GP, die altijd op vrijdag plaatsvindt na de tweede vrije training, is er dit keer door de wedstrijdleider, Niels Wittich, voor een andere aanpak gekozen. Misschien door de oproep van Max Verstappen om meer met elkaar samen te werken. Wittich koos ervoor om de coureurs situaties te laten zien, waarop ze moesten reageren door middel van hand opsteken, of zij daar een straf voor zouden geven of niet.

Uit de briefing is natuurlijk gelekt en blijkbaar werd onder andere het “weaven” van Alonso in Miami (voor de neus van Bottas) getoond. Iedereen, behalve Alonso en Ocon vonden dat dat een straf verdiende. Daar zou ALonso dan weer om uitgelachen zijn. Waarschijnlijk zag hij er zelf ook wel de humor van in…

De actie van Perez, buitenom Russell in bocht 4 van de Oostenrijkse Grand Prix, daar was iedereen het over eens dat Russell daar de straf verdiende en ook was dat het geval met de situatie tussen Vettel en Albon, later in de race in Oostenrijk. Dat vond Albon zelf nu ook, naar het schijnt.

Of het een goede ontwikkeling is? In ieder geval toont de FIA dat ze bereid zijn om iets te veranderen. Benieuwd naar wat er nog meer besproken wordt tijdens dergelijke briefings!

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer