Audi bevestigt komst naar F1

Audi begint goed:

Image

De rest van dit bericht is overgenomen en vertaald van www.endurance.info.com (https://www.endurance-info.com/auto/article/103521-audi-officialise-son-arrivee-en-formule-1-et-abandonne-le-lmdh)

Audi formaliseert zijn komst in de Formule 1 en verlaat de LMDh

Afgelopen voorjaar hoopten we nog op een terugkeer van Audi Sport in de hoogste categorie Endurance. Het wordt uiteindelijk de Formule 1 voor het merk met de vier ringen.

Het was in het kader van de Belgische Formule 1 GP op Spa-Francorchamps dat Audi zijn komst naar de Formule 1 formaliseerde. Twee dagen lang waren er geruchten in de Belgische paddock en daarbuiten.

Een ‘Audi Sport’ eenzitter met F1-stickers die nauwelijks gecamoufleerd was in de pitlane liet er geen twijfel over bestaan. Audi gaat ten koste van de Hypercar naar de Formule 1.

De persconferentie, die vanmorgen om 9.15 uur werd gehouden, nam alle onduidelijkheden weg. Audi betreedt de eerste categorie van de autosport. Vanaf 2026 zal het merk met een speciaal ontwikkelde krachtbron deelnemen aan het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap. Het project zal plaatsvinden op de locatie van Audi Sport in Neuburg, in de buurt van Ingolstadt. Het is voor het eerst in meer dan tien jaar dat er een Formule 1-motor in Duitsland wordt gebouwd. Audi zal tegen het einde van het jaar de beslissing aankondigen over het team waarmee het in 2026 in de rij zal staan.

“Motorsport is een integraal onderdeel van Audi’s DNA “, zegt Markus Duesmann, voorzitter van de raad van bestuur van Audi AG. “Formule 1 is zowel een wereldpodium voor ons merk als een enorm stimulerend ontwikkelingslaboratorium. De combinatie van hoge prestaties en concurrentie is altijd een motor van innovatie en technologieoverdracht in onze branche. nieuwe regels, nu is het juiste moment voor ons om betrokken. Zowel de Formule 1 als Audi hebben immers duidelijke duurzaamheidsdoelen.”

De aandrijflijn wordt gebouwd in het ultramoderne Motorsport Competence Center van Audi Sport in Neuburg an der Donau, niet ver van het hoofdkantoor van AUDI AG in Ingolstadt. ” Voor de ontwikkeling en productie van de Formule 1-aandrijflijn zullen we vertrouwen op de waardevolle knowhow van onze motorsportmedewerkers, we zullen blijven investeren in ons motorsportcentrum en we zullen ook zeer gespecialiseerde professionals aanwerven” , zegt Julius Seebach, directeur directeur van Audi Sport, die de toegang tot de Formule 1 regelde als onderdeel van Audi’s motorsport-herschikking.

In Neuburg zijn er al testbanken voor het testen van F1-motoren en voor het testen van elektromotoren en batterijen. Andere noodzakelijke voorbereidingen zijn aan de gang op het gebied van personeel, gebouwen en technische infrastructuur, en tegen het einde van het jaar zou alles op zijn plaats moeten zijn. Onlangs werd voor het power unit-project een apart bedrijf opgericht als een volledige dochteronderneming van Audi Sport. Adam Baker zal als CEO de leiding van het bedrijf en daarmee van het Formule 1-project overnemen. De ingenieur van opleiding heeft verschillende verantwoordelijke functies bekleed voor fabrikanten en motorsportteams. Voordat hij in 2021 bij Audi kwam werken, werkte hij drie jaar voor de FIA.

Einde van het Hypercar-project…

Audi Sport bundelt de krachten voor het Formule 1-project en stapt daarom uit het LMDh-project. De motorsportdivisie had onlangs de ontwikkeling van de sportwagen voor endurance-races opgeschort. Naast de klantenraces zet Audi Sport zijn innovatieproject met de RS-Q e-tron voort tijdens de Dakar Rally. “Formule 1 is de volgende grote stap in de autosportgeschiedenis van Audi “, zei Julius Seebach.

Audi’s intrede in de Formule 1 markeert de afronding van de herstructurering van zijn autosport, maar ook het einde van een trainingsperiode bij Audi Sport GmbH. Directeur Julius Seebach treedt op 1 september 2022 in dienst bij AUDI AG en zal een nieuwe strategische business area in technische ontwikkeling overnemen, rechtstreeks rapporterend aan de Raad van Bestuur.

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer