Als teammaat van Max Verstappen heb je het juist wel makkelijk!

Kijk naar Perez, sinds Monaco presteert hij constant minder, maar waar ligt dat aan? Niet aan Perez, niet aan zijn snelheid, niet aan zijn setup, niet aan zijn bochtensnelheid, het ligt aan….

dat Red Bull opzettelijk de auto speciaal voor Max is gaan ontwikkelen…. ja, dat moet het zijn, toch?

Het is dit seizoen nog meer opvallend dan vorige seizoenen, juist omdat de auto in het begin van het seizoen nog wel goed was voor Perez. In andere seizoenen was de auto altijd al helemaal op Max afgestemd, waardoor Albon, Gasly etc. bij voorbaat kansloos waren. Ricciardo zou het hebben zien aankomen en ging daarom weg. Maar in 2022, nu alle auto’s helemaal opnieuw ontworpen zijn en Max eerst even heeft moeten wennen, is nog steeds het verhaal dat de auto sinds Monaco meer en meer is afgestemd op Max.

Max zelf zegt daarvan dat er verbeteringen aan de auto komen en hij ook niet vooraf weet, wat die doen en dat hij er probeert dan het meeste eruit te halen. Het enige dat wel zo kan zijn, is dat een team denkt: Wie is de snelste rijder, wie heeft de meeste kans op het kampioenschap? Ean wat wil die van de auto? Max heeft op enig moment aangegeven dat de auto niet zo scherp instuurde als voorgaande jaren. Onduidelijk of dat nu iets is, dat Perez wel lag of niet, maar blijkbaar hebben ze daar bij Red Bull wat aan gedaan.

Maar, het gaat toch veel te ver om telkens maar te veronderstellen dat ze bij Red Bull iets zouden doen, waardoor Perez er minder mee uit de voeten kan? Of wel?

 

1 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer