Alonso, pijnlijk voor Mercedes, niet voor Red Bull

Alonso is geweldig op dreef in de Aston Martin. De auto lijkt goed te werken en als voormalig wereldkampioen weet hij natuurlijk hoe belangrijk het is om er direct te staan aan het begin van het seizoen. Nu is nog niet elk team op zijn sterkst, de meesten moeten nog uitvinden hoe ze de beste set-up in de nieuwe auto bereiken, dus kan Alonso al scoren.

Hij lijkt nog wel achter de Red Bulls aan te moeten sluiten en waarschijnlijk heeft Ferrari nog niet het achterste van de tong laten zien, maar voor Mercedes is het extra pijnlijk. Een team dat bij jou de motoren inkoopt en dan met een ander chassis sneller is. Martin Whitmarsh blijkt goede dingen gedaan te hebben, Alonso kan het als geen ander dan op de baan afmaken.

In het persoonlijke duel (of zeg maar gerust vete) tussen Hamilton en Alonso is dit natuurlijk ook wel het laatste dat Hamilton wil. Als MB later dit seizoen met upgrades gaat komen, dan is het niet fijn, als ze dan al niet meer in de buurt staan en de andere teams al veel punten hebben behaald en daarmee afgepakt. We hebben in de afgelopen jaren al een paar keer gezien dat duels tussen Alonso en Hamilton, na de duels tussen Max en Hamilton, altijd iets extra hebben. Er staat dan meer op het spel dan alleen de plaats in de wedstrijd. Daarom is het voor Hamilton lastiger geworden. Mits inderdaad morgen in de kwalificatie blijkt dat de MB’s achter de AM’s staan.

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer