Alles rustig in Hongarije? Schijn bedriegt!

Voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije is er weinig opzienbarends. De vergelijkingen met de knotsgekke race van vorig jaar kunnen nog niet gemaakt worden. De regen die er deels voorspeld is, is er waarschijnlijk op zondag niet, dus niemand hoeft zich bij bocht 1 te verremmen en zeker Max hoeft niet de boarding uit te proberen voordat hij op de startgrid staat.

Maar het kan zijn dat schijn bedriegt. Want er is weer veel om voor te racen voor de verschillende teams.

Ferrari wil eerherstel, een vlekkeloze race, zowel wat betreft de coureurs, als het materiaal èn als de strategie. Je zult maar de hoofd-strateeg van Ferrari zijn, waar elke beslissing nu met argusogen gevolgd zal worden en bovendien keihard in de media afgestraft zal worden, mocht het weer verkeerd gaan. En vooraf worden Ferrari de beste kansen toegedicht op een overwinning, of misschien wel een 1-2.

Mercedes heeft – in ieder geval naar eigen zeggen – de opgaande lijn te pakken en het is zeker ook zo, dat ze er steeds dichter bij zitten. Ze waren bekend om hun ultra-conservatieve benadering, waarbij ze ook met 2 seconden voorsprong nog tegenstanders kansen toedichtten en probeerden de spanning erin te houden, maar nu ze er achter zitten, zijn ze telkens bezig de moed erin te houden. Misschien ook wel, zodat de medewerkers nog harder lopen?

Red Bull wil waarschijnlijk gewoon veel punten pakken. Perez is zeker toe aan een goede race en als Max met de Ferraris meekan, dan kan hij niet (weer) achter de Mercedessen eindigen. Ook hij wil niet de zomerpauze in, terwijl iedereen weer over Gasly begint te praten.

Hoewel Gasly bij Alpha Tauri een slecht sezoen doormaakt, sinds Perez heeft bijgetekend. AT, onder leiding van Franz Tost doet het niet best. Tsunoda gaat nog en hem worden fouten redelijk snel vergeven, maar zij moeten ook weer een keer punten pakken.

Van de andere teams is het altijd interessant of Ricciardo een keer bij Norris kan blijven en of Alpine het weer zo goed doet, dat we een mooie strijd tussen Alonso en Hamilton zouden kunnen zien. Zolang Russell als tweede rijder bij MB niet de taken van Bottas al te precies overneemt, zouden we zomaar een “rustige” race tegemoet kunnen zien.

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer