Alleen technisch mankement kan Max van 50e overwinning afhouden

Met de overmacht van Max dit jaar in de RB19 en met de wijze waarop hij in de afgelopen jaren heeft gepresteerd in Austin, is er eigenlijk helemaal niets te vrezen voor Max. Hij heeft immers niet gezegd dat hij het de rest van het seizoen rustiger aan gaat doen. Red Bull kan zelf wel stoppen met ontwikkelen, maar als er al iets gepland was voor de komende triple-header, dan zullen ze dat natuurlijk gewoon nog gaan doen.  En de planning voor wat ze wanneer aan de auto gaan doen, die is gemaakt op een moment dat ook Red Bull nog niet wist, hoe veel voorsprong Max zou gaan pakken.

In Austin heeft Max, ziek en al en onder volle druk van Hamilton in 2021 een “14-punten-overwinning” gepakt. Had Lewis hem nog bij kunnen halen in de laatste ronde, toen Max aan zijn team vroeg of ze Masi wilden vragen om Mick plaats te laten maken, dan had niet Max 25 punten en Lewis 18 behaald, maar andersom. Vandaar.

We kunnen dus wel stellen dat Max erg goed is op dit circuit, dat het hem en de Red Bull dus al jaren ligt, dat hij als geen ander de eerste serie bochten snel kan zijn, zoals ook in Japan, dus, wat kan Max dan nog bedreigen?

Ookal heeft Red Bull soms last van het sprint-format, waarbij ze trainingstijd missen, dat zou juist in Austin niet zo erg moeten zijn. Of ze moeten het helemaal mis hebben bij de eerste training en Mercedes of Mclaren dan wel in één keer goed.

We verwachten dat niet, sterker nog, in tegenstelling tot Qatar is de voorsprong waarschijnlijk weer zodanig, dat Max ook in de sprint al wel kan toeslaan.

Dus, wie wordt er 2e achter Max? Norris, Russell, Hamilton? Redt Perez het vege lijf voorafgaand aan Mexico?

Er is nog genoeg te beleven voor de echte F1-fans!

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Eline F1
Schrijver
1 maand geleden
Antwoord op  Eric

Dat is een fijn vooruitzicht, Eric! En ik kan het alleen maar met je eens zijn. Niets geeft aanleiding niet aan te nemen dat het ook hier 8 en 25 punten wordt. Of 26 zelfs!
Voor P2 schat ik Piastri ook tot de kanshebbers. Van Pérez kan ik slechts hopen dat het roer toch nog weer om zal gaan en hij in staat zal zijn z’n P2 in het WDC te consolideren.
Maar daar heb ik eerlijk gezegd een redelijk hard hoofd in. Goed, hij heeft nog
30 punten marge en elk punt dat hij in de resterende races scoort komt daar nog
bij, dus wie weet. Maar als Q3 halen inmiddels meer geluk dan wijsheid lijkt te
zijn, dan is hij daar nog verre van zeker van. Te gek voor woorden eigenlijk,
met een auto van dat kaliber.
 
Overigens is er nog een scenario denkbaar dat Verstappen kan weerhouden van wederom een overwinning, in Qatar waren we daar al beangstigend dicht bij, en dat is weer
een doelgerichte aanval op één van z’n beide achterwielen…

Bovenstaand was een comment die ik gisteren wilde plaatsen, dat ging toen niet. Inmiddels is er meer inzicht ontstaan en daar heeft Johan zich inderdaad even lekker op uitgeleefd. Ik ben het er volledig mee eens, hij gaat gelijk krijgen!

Lees meer