Albon kritisch op Alonso: Moet penalty krijgen.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie in Azerbeidzjan (Q1) veroorzaakte Lance Stroll een rode vlag. Er was nog beperkte tijd in de sessie en als gevolg daarvan was het een race naar de finishlijn. “Elbows out” werd Lando Norris toegeroepen vanuit zijn garage. Zo moest het merendeel van coureurs vlak achter een ander zijn ronde starten, dat was natuurlijk niet gunstig. Williams coureur Alexander Albon had nog wel wat te zeggen over de radio.

Lees hier: Lance Stroll crashed twee keer en brengt rode vlag uit.

Albon niet blij met fratsen Alonso

Fernando Alonso zou volgens Albon oneerlijk gereden hebben. vroeg remmen en daarna een gele vlag veroorzaken. “Hij deed het de hele ronde” Schreeuwde Albon over de radio. Duidelijk niet blij dat Alonso hem in de weg zat, en hij vond dat de tweevoudig wereld kampioen hier een penalty voor verdiende. De Williams coureur kon door het incident niet naar Q2 komen en moest vanaf de 17e plek starten. Alonso start op plek 10.

Alonso had reden

Maar als Alonso na de kwalificatie naar het incident gevraagd wordt heeft hij een duidelijk antwoord. Oude banden zouden het voor hem lastig hebben gemaakt. “Als ze een minuut eerder gingen, hadden ze voor me gereden. het was chaos. Ik had gebruikte banden, en maakte in bocht 15 een fout.”  Tevreden is hij niet, hij denkt dat P10 het maximale haalbare was omdat zijn team Alpine geen “stappen maakt van vrijdag op zaterdag”.

Geen onderzoek

de FIA laat het bij wat het is, en gaat het incident tussen de coureurs niet onderzoeken. Terecht of niet?

 

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer