Verstappen beperkt schade in Oostenrijk, publiek niet

In een toch nog weer bijna spannende race, na een minder spannende sprint, wist Max Verstappen de schade ten opzichte van Charles Leclerc te beperken tot 5 punten in de stand van het WK.

Met één punt extra in de sprintrace, 7 punten verlies op plaats 1 in de race, maar weer eentje meer voor de snelste ronde, bleek Max de lessen van vorig jaar goed te hebben geleerd. Elk punt telt en zeker als je de minder snelle auto hebt, dan is een tweede plaats goud!

De teamgenoten van Max en Charles toonden dat nog maar weer eens aan. Sainz door pech aan de motor van de Ferrari, Perez door een domme fout in het begin van de race. Dom? Ja, dat oordeel lijkt hard maar met al zijn ervaring en de wetenschap van bocht 4 in Oostenrijk die hij nota bene ook zelf heeft, is het dom om niet even te wachten op een betere kans. Want hij was zo veel sneller dan de Mercedessen, dat hij naar bocht 3, ook zonder DRS Russell alsnog had kunnen inhalen.

Red Bull was daarmee ook qua strategie direct gehandicapt. Ferrari kon beide rijders steeds voor of net achter Hamilton laten pitten en hoefde geen moment rekening te houden met de 2e Red Bull-rijder.

Het publiek, voor zo ver zich dat had misdragen, kreeg nu van de F1, van de Engelse pers, van Lewis en ook van Max ervan langs. Max weet het gedrag aan het overmatig alcholgebruik, zonder dat dit een excuus kon zijn, zo zei hij. Inderdaad, zo is het Max. Geen excuus! Liever wegblijven de volgende keer!

Ondertussen is ook het AD erin gedoken en wordt het nu echt aanleiding om die “fans” te veroordelen.

Max Verstappen met op de achtergrond zijn fans in Spielberg, Oostenrijk.

Lees het bericht in het AD hier

Het heeft, net als bij voetbal, niets te maken met fans van de F1. Een lang weekend bezopen in iets oranjes rondlopen en je dan op deze manier misdragen is geweldig triest. Er zullen er ongetwijfeld ook tussen zitten die vinden dat als dit soort excessen ergens in het buitenland gebeuren, dat ze er dan schande van spreken, maar nu zadelen ze dus Nederland op met dit stempel. Dit gaat de wereld over, wordt keihard ingekopt door de Engelse F1-pers en die raddraaiers hebben het dus verpest voor het overgrote deel goedgezinde Max en F1-fans. Of F1 en Max-fans. Maar in elk geval echte fans.

Welke oplossing zou hiervoor te bedenken zijn?

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer