Top down disrespect creating WOKE entitled fans vs F1 Fans

Na afgelopen weekend word ik steeds vaker boos over het gemene spel dat er vanaf vorig jaar wordt gespeeld door Mercedes. Hun PR machine is vals. Het bewust een roddel over de budget cap in de media gooien om zo Red Bull Racing en dan ook Max Verstappen in diskrediet te brengen. De grote mate van disrespect dat afkomstig is uit deze renstal begint nu zo de bovenhand te voeren en begint nu een limiet te bereiken. Na zaterdag bekruipt me ook het gevoel dat het een weerslag heeft gehad op Red Bull Racing met een fout die niet bij hun past.

Het vals aanwakkeren van de media, waar de bevooroordeelde Britse media maar al te graag op inspelen, het respectloze gedrag van Lewis Hamilton naar Max ‘that Guy’ Verstappen en zijn ‘WOKE visie’ zie je doorsijpelen in de achterban. Gevoed door het voorbeeld van ’hun’ team vinden ze het vanzelfsprekend en geoorloofd om Red Bull Racing, Max Verstappen en zijn achterban zonder enige aanleiding respectloos te behandelen. De haat en abuse vliegen je om de oren op Social Media. En het erge van het verhaal is, het zijn allemaal geen F1 liefhebbers, ze hebben allemaal maar 1 agenda. Hoe meer je reacties leest hoe duidelijker dat is. De F1 liefhebbers, die achter Lewis Hamilton staan voor zijn talent en persoonlijkheid, maar zich niet buiten de baan laten meenemen in alle politieke spelletjes zijn top fans, zoals jij en ik. Helaas zodra zij een connectie met een Red Bull Racing fan hebben moeten ze dat bekopen met veel abuse van CultLH. Je mag blijkbaar niet een gesprek hebben met iemand die geen 44 in zijn profiel heeft staan.

Ik zal me maar eens kort voorstellen.  Ik ben Danielle, uit het zuiden waar ik samen met mijn klein meisje woon. Een groot deel van mijn leven heb ik in Afrika gewoond. Van jongs af aan kreeg ik de F1 mee en vond het super toen de eerste Verstappen zijn entree maakte. Maar lange tijd volgde ik het allemaal van een afstandje. Tot in 2015 er opeens Max Verstappen bij Toro Rosso in het team kwam. Toen nog woonachtig in Afrika, nam het chauvinisme het op tegen de geliefde Sebastián Vettel van mijn college, ja ja zijn zoontje heet ook Sebastián. Toen ik in 2016 Max voor het eerst in de RB zijn eerste GP zag winnen wist ik niet of de tranen met de zwangerschap te maken hadden of met Max. Hier kwam mijn liefde voor de F1 weer naar boven, maar ook zeker voor de talentvolle Max. Mijn dochter van nu 6 krijgt de liefde voor F1, RBR en Max Verstappen met de paplepel binnen en mag ik zeker geen ‘Hamilton’ auto van haar rijden.   

In mijn dagelijkse leven werk ik in de sales. Ben dan ook totaal niet op mijn mondje gevallen en steek vaak mijn mening niet onder stoelen of banken. Ik betrap me er vaak op dat mijn input vaak gevoed wordt door een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Wanneer onrecht gedaan wordt aan en persoon en zijn fans kan ik me heel vaak niet beheersen en eindig dan met mensen op hun plek te zetten. Met CultLH natuurlijk onbegonnen werk 😉 

Als liefhebber van F1 kan ik ontzettend genieten van de passie die er heerst binnen deze sport. Hoog oplopende adrenaline, het gevecht op de baan, kloppende strategieën, de mooie gevechten, maar ook de keerzijde van pech en ongeluk.

Wanneer de mannen hun helm afzetten om te zien hoe ze het elkaar gunnen en blij met de overwinning, wat dat ook mag zijn, van een ander. Moge het P1 zijn of hun eerste podium plek. In de punten rijden of medelijden met de pech van een ander. De gedeelde passie en liefde voor de sport staat op de grid voorop en maakt het een feestje om naar te kijken.  Respect voor elkaar is key! Helaas is daar wel de uitzondering op de regel, die niet eens blij voor zijn eigen teamgenoot kan zijn of samen hun eerste gezamenlijke podium kan vieren

Dat de sfeer rondom de sport op dit moment op social media zo negatief beïnvloed wordt vind ik zo jammer. Dat we niet meer samen kunnen genieten van een race week. Vaak merk ik dat ik de schuld dan ook leg bij het haatvol gedrag van CultLH die blijkbaar van mening is dat de Orange Army allemaal slechte racisten zijn en Max het niet verdient wereld kampioen te zijn en weer te worden. Die vinden dat ze in hun recht staan in hun gedrag en wanneer je hen erop aanspreekt je de racist card naar je hoofd geslingerd krijgt.

 Maar na afgelopen weekend ben ik helaas ook van mening dat hun gedrag van de top naar beneden komt.

  1. Toto Wolff die op zijn manier nog steeds de glans van Max zijn wereldtitel 2021 af wil halen door in het eerste weekend dat Max zijn 2e titel in de wacht zou kunnen slepen, mede een geweldig gerucht aanwakkert. Toeval bestaat niet voor mij. Tuurlijk springt #fixed #humanerrorchamp #stillwerise erop als vliegen op een grote hoop…..
  2. Lewis Hamilton die niet eens het respect kan opbrengen om het talent en prestaties van Max te erkennen, laat staan hier wat over te zeggen in een docu voor Zandvoort
  3. Dat Lewis Hamilton weer gaat lopen zeuren bij de FIA dat Red Bull Racing te dominant is. Voor alle gemak maar vergeten dat hij en Mercedes de afgelopen jaren F1 zo oninteressant hebben gemaakt. Dit jaar wordt er veel meer geracet voor de punten en kunnen we niet bepaald zeggen dat Max van P1 quali naar P1 zondag rijdt, zoals Lewis de afgelopen jaren deed.

 Dus mijn conclusie: je kan het CultLH hun gedrag niet geheel verwijten, voorbeeld doet volgen…..

3.4 10 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
MJose
Gast
1 jaar geleden

Helemaal mee eens. Ik vind Toto echt ziek in zijn gedrag. De FIA zou ook op moeten treden tegen deze voorbeeld personen die onwaarheden de wereld in helpen. Ik volg iedere coureur op insta behalve Mercedes .. .. daar ben ik echt mee gestopt…werd er chagerijnig van terwijl het een fantastische sport is

Eline F1
Schrijver
1 jaar geleden

Heerlijke column, Danielle. Three thumbs up!
Ik kan niet anders dan erkennen dat ik je sentiment volledig deel, zo denk ik er exact ook over. Wat betreft Toto Wolff en zijn gif, wat betreft 44 met z’n racistische agenda.
Het kan zo gewoon niet langer, hier moet iets aan gedaan worden. Waar het niet meer met de in scene gezette dominantie gaat, daar wordt nu met roddel en puur gif de sport overschaduwd. En Ferrari (in dit geval in de persoon van Mekies, maar Binotto begint zich ook te roeren), dat een nogal dubieuze staat van dienst heeft wat betreft sportiviteit hobbelt er vrolijk achteraan.

Mercedes en Ferrari zie ik als de (gecreëerde?) elite van de sport, RBR als de maverick, het stoute jongetje van de klas. Maar dat rotjoch zet die zogenaamde elite mooi in z’n hemd met de prestaties van dit jaar. Als laatste begonnen aan de auto van dit jaar, maar desondanks ongenaakbaar! Wat zou de eerste coureur daarin voor invloed hebben?

Goed dat je hier bent gaan schrijven, Danielle. Jij hebt een heel fijn pennetje!

Lees meer