Toms Track Talk – editie Monza, Italië

Deze week gaat de formule 1 weer terug naar Italie voor de 16e ronde van het kampioenschap. Het circuit van Monza, ook wel ‘de temple of speed’ genoemd is 5793 meter lang en bestaat uit 11 bochten.

Het circuit begint op het langste rechte stuk richting de krappe bochtencombinatie van bocht 1 en 2. Maak je een foutje dan kan je rechtdoor tussen een paar piepschuim bordjes en zal er geen tijdstraf volgen, maar dat kost natuurlijk wel tijd. Na bocht 2 gaan we vol gas door de lange bocht 3 waarna de eerste sector eindigt.

Sector 2 begint met een snelle links-rechts chicane. Na bocht 5 komen 2 achtereenvolgende 90 graden bochten naar rechts. Deze bochten worden Lesmo 1 en Lesmo 2 genoemd. Deze bocht wordt vervolgd door een lang recht stuk met DRS en is ook al het einde van sector 2.

Sector 3 begint met een hoge snelheid driedubbele chicane naar links dan rechts en weer terug naar links. Dan kent het circuit nog een lang recht stuk, maar hier mag geen DRS gebruikt worden. Dan komen we al aan bij de laatste bocht. Deze bocht begint erg krap, maar opent op de exit waardoor de coureurs lekker veel snelheid kunnen meenemen richting start/finish. Hier mag wel de DRS ook weer geopend worden.

Op dit circuit zal de Red Bull waarschijnlijk erg snel zijn en zullen de Ferrari’s en de Mercedessen minder snel zijn. De beide Alpine’s en de auto van Williams zullen hier ook een kans hebben om te verassen aangezien topsnelheid het belangrijkste is hier.

Deel dit artikel

5 2 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer