Toto Wolff: Act of echt? Las Vegas-rant

In de persco van de teamprincipals vandaag, tussen FP1 en FP2 werd de aandacht gevestigd op het losgeraakte putdeksel, hoewel Tom Clarkson (die in dat blauwe pak) probeerde de aandacht er nog van af te leiden. Na een niet echt hoorbare vraag van de journalist van de Daily Mail, maar die er op neerkwam dat de F1 nu een blauw oog had opgelopen, trok Wolff even stevig van leer.

Hij vond het maar een klein incident, waar niemand morgen nog aandacht aan zou besteden en hij ging nog meer tekeer om de journalist te vragen of hij ooit wel een siets positief had geschreven en wees op alle mensen die de Las Vegas GP mogelijk hadden gemaakt en dat ze de GP naar een nieuw niveau hadden getild.

We hebben natuurlijk wel eens vaker een wat bozere Toto gezien, soms om de situatie bij Mercedes te verbloemen, soms om de prestaties van Red Bull af te zwakken, of omdat Lewis weer eens verdedigd moet worden.

Wat zou het deze keer geweest zijn? Of was het geen act en bedoelde hij het echt?

 

Deel dit artikel

3 2 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
11 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Tristan
Gebruiker
15 dagen geleden

Alles wat Toto of Hamilton doet neem ik niet meer serieus.

Ow wat was het onveilig in Baku dat de auto zo stuiterde. Als het niet veilig is moest de FIA er iets aan doen want stel je voor dat er iets zou gebeuren met een coureur. Nu rijd een auto over een losgeslagen putdeksel heen, heel toevallig heeft die auto geen ster op de voorkant(of een PU met een ster erop) en het “valt allemaal wel mee”.

Of of of zou het heeeeel misschien een directe concurent zijn die hierdoor 10 plaatsen terug moet door de opgelopen schade? Ik weet wel welke kant ik op neig…

Nick
Admin
15 dagen geleden
Antwoord op  Tristan

Ik las elders dat Toto misschien ook financieel belang heeft in deze GP.

BMW P85 V10
Gebruiker
15 dagen geleden
Antwoord op  Nick

Dat zou goed kunnen. Dan ziet hij met het uur zijn investering verdampen.

BMW P85 V10
Gebruiker
15 dagen geleden

Alles wat Toto zegt is er op gericht om voordeel te halen voor hem zelf of voor zijn team. Hoe groter de onzin is die hij moet uitkramen om zijn straatje schoon te vegen hoe bozer hij daarbij word. Ik denk dat hij met boosheid oprechtheid wil veinzen.
Maar daar kijken we toch allemaal wel doorheen zo langzamerhand.

Nick
Admin
15 dagen geleden
Antwoord op  BMW P85 V10

Yep. bekend!

F1 zandvoort
Gebruiker
15 dagen geleden

Dit is geen act van wolff,dit is puur om een wit voetje te halen.het schijnt ook dat andere teams voor waren om Ferrari zonder gevolgen sainz z’n wagen te laten reparen en alleen Mercedes tegen was(dit is wat ik heb gehoord en kan ook dus net zo goed niet waar zijn)
Dit komt Mercedes goed uit voor wcc en zodat perez z’n 2e plek niet kan veiligstellen of iig minder kans.

Nick
Admin
15 dagen geleden
Antwoord op  F1 zandvoort

Ja, eens, maar daarmee is het dus toch wel een act he? Hij meent het niet, hij grijpt dit even aan zoals je zegt.

F1 zandvoort
Gebruiker
14 dagen geleden
Antwoord op  Nick

Mwa ligt eraan wat je een act noemt aan de ene kant zeg ik ja omdat hij extra bovenop legt andere kant nee want wolff doet eigenlijk altijd zo (Naja over z’n privé leven kan ik niet oordelen maar zou me niks verbazen als hij daar ook zo is)

JohannF1
Schrijver
14 dagen geleden

Ik denk dat het meeste hier al benoemd is. Hij is een zakenman, die als een zakenman denkt en niet als een teambaas. Hij is 1 van de 3 grootaandeelhouders van het f1 team. Daarmee 1/3e eigenaar. Nu heb je natuurlijk meer zakenmannen die in bezit zijn van een f1 team. Maar geen ander heeft ook meerdere posities in het team zelf geclaimd. Toto doet dat wel in de vorm van CEO en teambaas. Dat gaat op een gegeven moment niet meer met elkaar stroken. De belangen liggen op een gegeven moment te ver uit elkaar en gaan te veel tegen elkaar in. Dat komt met dingen als deze aan het licht. Hij denkt natuurlijk als eigenaar zijnde dat een GP in Vegas, zijn team als merk een enorme boost zou geven en ziet dollar tekens in de ogen. Hij is het dan ook ten koste van alles aan het verdedigen. En wat opvalt: Ook zijn coureurs zijn (onderhand als enige) al wekenlang uitermate positief over deze race. Zelfs na het hele gebeuren op de vrijdag geldt dit nog. Want dat lijkt voor de MB coureurs en Toto niet gebeurt te zijn.

Daarnaast lijkt Toto ook nog eens te azen op een functie binnen FOM/LM in de toekomst (iets wat hij al eerder geprobeerd heeft). Maar dit alles maakt hem natuurlijk wel ongeschikt als teambaas. En wel meer dan dat. Ook zijn capaciteiten om de rust te houden en de boel te managen in mindere periodes, spreken niet in zijn voordeel.

F1 zandvoort
Gebruiker
14 dagen geleden
Antwoord op  JohannF1

Ben ook wel benieuwd hoe hij reageert nu er een rechtzaak is aangespannen tegen de f1 en LM

Lees meer